וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנהלת האיגוד אישרה את האיחוד, בית המשפט יחליט על הליגה

עודכן לאחרונה: 9.9.2025 / 18:20

הפועל עפולה ואילת קיבלו את האישור להתאחד, באיגוד הכדורסל לא מתנגדים שהקבוצה תשחק בלאומית וההכרעה תעבור לבית המשפט

תיקתקנו, 9.9/ספורט1

הפארסה הגדולה סביב גורל הקבוצה ה-14 בליגת העל ממשיכה. אחרי שבית המשפט המחוזי החזיר את ההחלטה מי תהיה הקבוצה שתשחק בליגה הראשונה מבין אליצור נתניה לבין הקבוצה המאוחדת של הפועל עפולה ועירוני אילת, הפתיעו בהנהלת האיגוד ופעלו נגד החלטת בית הדין העליון כשאישרו שוב את האיחוד.

בתום דיון אינטרנטי סוער בין הצדדים נערכה הצבעה ונקבע כי אילת/עפולה היא מבחינת האיגוד הקבוצה ה-14 בליגת העל, ונתניה, שירדה על הפרקט והוחזרה, תשחק בליגה הלאומית. ההצבעה הייתה צמודה ונגמרה על חודו של קול - 14 קולות בעד אילת/עפולה, 13 קולות בעד נתניה.

לאחר ישיבה שהתקיימה היום של הנהלת איגוד הכדורסל, אושר האיחוד בין עפולה לאילת, כאשר אין התנגדות לכך שהקבוצה תשחק בליגה הלאומית. כלומר, הקבוצה אכן תתאחד, ובית המשפט יחליט האם היא תשחק בליגת העל או לא.

14 קולות בעד אילת/עפולה, 13 קולות בעד נתניה/אתר רשמי, מנהלת ליגה לאומית Winner

בהחלטת בית המשפט המחוזי נקבע כי הקבוצה שתפסיד מבין השתיים, תוכל להגיש ערעור נוסף לבית המשפט המחוזי, והדיון ייערך מחר בצהריים. נתניה צפויה לעשות כך, אך לא ברור האם בית המשפט יבחר שוב להתערב.

אילת/עפולה צפויה לקבל כעת את המקום האחרון בליגת העל, כשעל פי גורמים שונים, הקבוצה כבר החתימה מספר שחקנים זרים ולא פרסמה על כך, כשחלקם כבר נמצאים באילת ומתאמנים בימים האחרונים. אם לא יהיה שינוי דרמטי נוסף, אילת/עפולה אמורה לשחק כבר בשישי הקרוב בגביע ווינר נגד גליל עליון בכפר בלום.

מנהלת הליגה פנתה בימים האחרונים לאיגוד הכדורסל בהצעה רשמית לא להעלות אף אחת מבין הקבוצות לליגה הראשונה ובכך לסיים את הסאגה. ההנהלה החליטה כי אם בית המשפט לא יאשר את האיחוד בין עפולה לאילת, ההצעה שלהם היא לתמוך בעמדת המנהלת ולהשאיר 13 קבוצות בליגת העל, ולא להעלות את נתניה.

בתוך 14 התומכים בהצבעה בהנהלת איגוד הכדורסל היום היה יוסי מלכה, מי שהיה יושב ראש עפולה עד העונה הנוכחית, ומי שלא אמור להיות חלק מהאיחוד החדש. היועץ המשפטי של איגוד הכדורסל אמר במהלך הישיבה, כי מלכה צריך להחליט האם הוא בניגוד עניינים בהצבעה הזאת או לא, והוא עדיין בחר להצביע.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully