נבחרת ישראל הודחה אמש (ראשון) מאליפות אירופה בשלב שמינית הגמר אחרי הפסד לנבחרת יוון, במשחק שנערך בריגה, בירת לטביה. הנבחרת העפילה משלב הבתים לראשונה אחרי עשר שנים, אבל לא הצליחה לעבור את היריבה הקשה שמועמדת לזכות במדליה בטורניר.
כבר בעוד חודשיים תתייצב הנבחרת לפתיחת מוקדמות אליפות העולם 2027 בקטאר, שם נשחק בבית אחד עם גרמניה, קרואטיה וקפריסין. הנבחרת צפויה לעבור את השלב המוקדם, כשרק האחרונה לא ממשיכה לשלב הבתים השני, אך כדי שיהיה לה שם סיכוי היא תצטרך לקחת גם לפחות משחק אחד או שניים מקרואטיה וגרמניה. את המשחק הביתי בחלון נובמבר עשויה הנבחרת לארח דווקא בקפריסין.
ביורוליג מנסים לסדר חלונות כך שלפחות בחלון נובמבר יוכלו השחקנים להופיע לנבחרות שלהם, אך לא ברור עדיין האם השחקנים יעמדו לרשות הצוות המקצועי. בכל מקרה, דני אבדיה וגם איתן בורג, שחוזרים לארצות הברית, לא ישחקו בנבחרת לפחות עד החלון השלישי ביוני 2026.
מספר שחקנים שלא היו בטורניר הנוכחי ומתדפקים על דלתות הנבחרת עשויים להצטרף בשנתיים הקרובות, אם לא בחלונות אז בנסיונות להגיע לאולימפיאדה. בין השחקנים שנמצאים בפתח נמצאים בן שרף ודני וולף מברוקלין, כשוולף נחשב בשלב הזה למתאזרח ויוכל לשחק רק על חשבון מתאזרח אחר, וכן עומר מאייר שבנבחרת רוצים להביאו וצפויים לשוחח עם אנשי אוניברסיטת פרדו בשביל זה.
שחקן נוסף שבנבחרת מאוד רוצים בקרוב הוא טי ג'יי ליף. בצוות המקצועי יעקבו אחר ההתקדמות שלו במכבי תל אביב, ואם יראה התקדמות צפויים להזמינו לסגל כבר לקראת החלונות הקרובים, בהנחה שהעניינים יסתדרו עם היורוליג.
לגבי שאלת המתאזרח, באיגוד הכדורסל צפויים לכנס וועדה במהלך השנה הבאה שתבחן את הצרכים השונים של נבחרת ישראל, בתקווה להמליץ על המתאזרח הבא עד לשנת 2027, כשעד אז קאדין קרינגטון אמור עמוד לרשות הנבחרת.