שלב שמינית הגמר של יורובאסקט 2025 יגיע מחר (ראשון) לסיומו עם שלושה משחקים בנוסף למפגש של ישראל עם יוון, ובמוקד - לוקה דונצ'יץ' מול איטליה.
פולין - בוסניה (ראשון, 12:00)
דווקא לאחר שפתחה את שלב הבתים עם 0:3, מארחת בית ד' סיימה בטעם רע עם הפסד מתבקש לצרפת ואז הפסד לא ברור לבלגיה, וכעת היא פוגשת שיבוץ נוח יחסית - אך מדובר בנבחרת שהשתפרה מיום ליום והוכיחה שמוטב לא לזלזל בה - גם ללא דז'נאן מוסא. הבוסנים ניצלו את היעדרותו של יאניס אנטטוקומפו כדי להפתיע את יוון, עשו את המוטל עליהם מול גאורגיה וקפריסין והשיגו את הכרטיס לטופ 16 לראשונה בתולדותיהם, וכעת הם ינסו להשיג ניצחון ראשון אי פעם על הפולנים.
צרפת - גאורגיה (ראשון, 15:15)
לאחר המעידה הבלתי צפויה מול ישראל, הצליחה בסופו של דבר צרפת לגרד את המקום הראשון בבית ד' והיא פייבוריטית ברורה גם מחר. הגאורגים אמנם הצליחו להעפיל לשמינית הגמר על חשבון נבחרת ספרד , אותה הפתיעו במחזור הפתיחה, אך הפסדים ב-16 הפרש לאיטליה וב-31 הפרש בהמשך הטורניר ליוון לימדו על הקושי שלהם להתמודד עם נבחרות חזקות.
איטליה - סלובניה (ראשון, 18:30)
איזה משחק. אלופת 2017 סלובניה חוותה שלב בתים קשה, עם הפסדים לפולין וצרפת לצד ניצחונות על ישראל, בלגיה ואיסלנד, ולפרקים אפילו הדחה היתה על הפרק. אלא שללוקה דונצ'יץ' היו תכניות אחרות, ובמשחק נוקאאוט אחד הרי שהכל אפשרי איתו. הסלובנים מחזיקים ברצף של שלושה ניצחונות מול איטליה, שרשמה 1:4 בשלב הבתים ורוצה להעפיל לרבע הגמר בפעם הרביעית ברציפות.