"איש החלל לוקה ריסק את ישראל והעיף את סלובניה לריגה". כך היללו הערב (חמישי) בתקשורת הסלובנית, אחרי ההופעה הגדולה של לוקה דונצ'יץ' בניצחון 96:106 נגד ישראל.
סלובניה כבר הבטיחה לפני המשחק את המקום בשמינית גמר יורובאסקט 2025, בבירת לטביה ריגה, אבל הערב הרשימה בהתקפה - בעיקר בזכותו של כוכב לוס אנג'לס לייקרס. דונצ'יץ' קלע 37 נקודות, הוריד 11 ריבאונדים וחילק 9 אסיסטים - ובדרך הפך לקלעי המוביל של נבחרת סלובניה בכל הזמנים. אחרי המשחק הערב יש לו 1,100 נקודות, 5 יותר מגוראן דראגיץ' שירד למקום השני.
"שיחקנו מצוין, ישראל היא לא יריבה קלה - ראינו איך היא שיחקה קודם... הם אפילו ניצחו את צרפת", סיכם דונצ'יץ' את המשחק, "אנחנו מקווים שהניצחון הזה יסמן לנו את הדרך אל המדליה. אני יודע שרבים לא מאמינים בזה, אבל אנחנו מאמינים שאנחנו יכולים לזכות במדליה".
הכוכב הסלובני הסתבך בבעיית עבירת באמצע הרבע השלישי וסגר ערב של פחות מ-34 דקות על הפרקט. הוא החמיא לחבריו: "כל הכבוד להם. לא רק כשישבתי על הספסל, אלא במשך 40 הדקות כולם נתנו הכל. כמובן היו כמה טעויות, אבל הצלחנו לפצות עליהן עם הקרבה ואנרגיה".
לבסוף דונצ'יץ' הסביר מה גרם לו לפספס את השמעת ההמנונים לפני המשחק: "אם אתם מתעקשים לשאול... הייתי צריך ללכת לשירותים בדחיפות - לא יכולתי לחכות - אחרת כמובן לא הייתי מפספס את ההמנונים".