דרמה חדשה סביב קוואי לאונרד. העיתנאי פבלו טורה חשף כי כוכב לוס אנג'לס קליפרס חתם על חוזה עם חברת קש, כשבמסגרת ההסכם היא משלמת לו 28 מיליון דולר בכל שנה. מדובר בחברה בשם "Aspiration", אשר נמצאת בבעלות אישית של סטיב באלמר, בעלים של הקליפרס שהשקיע בה כ-50 מיליון דולר. על פי הדיווח, התשלום נעשה כביכול עבור עבודה שלא בוצעה בפועל.
המטרה לכאורה הייתה לעקוף את מגבלות תקרת השכר של ה-NBA, כדי לאפשר לקליפרס לשלם ללאונרד סכום גבוה יותר מבלי שזה ייחשב כחלק מתקרת השכר הרשמית של הקבוצה. הפרשה עלתה לכותרות לאחר שהחברה הגישה בקשה לפשיטת רגל, וכעת מחזיקה בחובות משמעותיים בסך מילוני דולרים. בנוסף, צוין כי התשלומים מותנים בכך שלאונרד ימשיך לשחק במועדון.
Exclusive: Kawhi Leonard signed a $28M endorsement deal for a "no-show job" with a fraudulent tree-planting company funded by $50M from Clippers owner Steve Ballmer, according to documents obtained by @PabloTorre.
— Pablo Torre Finds Out (@pablofindsout) September 3, 2025
"It was to circumvent the salary cap," an inside source says. pic.twitter.com/F6z5pNEkI1
בלוס אנג'לס קליפרס הכחישו בתוקף את הטענות. גורם בקבוצה הצהיר כי "באמתחתו של סטיב באלמר או המועדון לא נעשו ניסיונות לעקוף את חוקי תקרת השכר, וכל הטענות בנידון אינן נכונות".
חוקי השכר של ה-NBA אוסרים על תשלומים מצד גורמים חיצוניים לשחקנים בזמן חוזה פעיל, זאת כדי לשמור על תחרות הוגנת בין הקבוצות. אם החשדות יתבררו כנכונים, הדבר עלול להוביל לחקירות וענישה משמעותית מצד הליגה.