אחרי משא ומתן ממושך ואינספור שמועות, עסקת הענק של ליברפול וניוקאסל הושלמה הערב (שני) רשמית, ממש עם סגירת חלון הקיץ בפרמיירליג. אלכסנדר איסק נרכש על ידי האלופה באחת העסקאות היקרות אי פעם בכדורגל העולמי - לפי דיווחים 144 מיליון יורו, שהם שיא פרמיירליג חדש. מדובר בעסקה השלישית הכי יקרה בהיסטוריה, אחרי המעברים של ניימאר לפ.ס.ז' (222 מיליון יורו) וזה של קיליאן אמבפה לפ.ס.ז' (180 מיליון).
החלוץ השבדי עבר בדיקות רפואיות והצטרף לסגל עמוס הכוכבים שעומד לרשותו של המנג'ר ארנה סלוט, שהתבסס כעת כפייבוריט מובהק לאליפות נוספת. איסק חתם עד 2031 ומיד אחרי שהשלים את המעבר, המריא לשבדיה כדי להצטרף למשחקי נבחרתו.
He's here. pic.twitter.com/FMjon0wXRt
— Liverpool FC (@LFC) September 1, 2025
כזכור, לפני מספר שבועות ליברפול הגישה הצעה בסך 110 מיליון ליש"ט ונדחתה על ידי המגאייז, כשאיסק עשה מצידו את כל הפעולות האפשריות כדי לכפות את המעבר, כולל החרמה של אימונים ומשחקים. לבסוף, הבינה ניוקאסל שאין לה ברירה אלא למכור את הכוכב הגדול שלה, ובמקביל כבר הנחיתה את מחליפו - ניק וולטמאדה הגרמני.
השבדי בן ה-25 סיפק אשתקד 27 שערים ו-6 בישולים בכל המסגרות.