משחקי הסיבוב השלישי באליפות ארצות הברית הפתוחה נמשכים ובמשחק המרכזי של הלילה (בין שישי לשבת), נובאק ג'וקוביץ' המשיך במסעו. קרלוס אלקראס ניצח בקלות את לוצ'יאנו דרדר בדרך לשמינית הגמר, וזאת על אף שנפגע בברך במהלך המשחק.
גברים
קרלוס אלקראס (2, ספרד) העפיל בקלות לשמינית הגמר, בזכות 2:6, 4:6, 0:6 על לוצ'יאנו דרדרי האיטלקי המדורג 32 בטורניר. עד כה השניים לא שיחקו אחד נגד השני, אבל במפגש הראשון ביניהם הספרדי הציג עליונות מוחלטת והזדקק בסך הכל לשעה ו-44 דקות כדי לנצח - וזאת על אף שבמהלך המערכה השנייה, הארוכה ביותר במשחק, הוא נפגע בברכו וביקש טיפול רפואי. הוא אף נשבר במשחקון ההגשה לפני הטיפול, אבל אחריו, ביתרון 4:5, יצא לרצף של שבעה משחקונים שאותם ניצח בדרך ל-0:3 במשחק.
עוד לילה שובר שיאים לנובאק ג'וקוביץ', שבגיל 38, הפך לשחקן הכי מבוגר שמעפיל לשמינית הגמר מאז ג'ימי קונורס ב-1991. הוא שבר את השיא של רוג'ר פדרר, כשרשם ניצחון 192 על מגרשי קשים בגרנד סלאם, והגדיל את השיא בו הוא מחזיק, 395 ניצחונות בגרנד סלאם.
ג'וקוביץ' נשאר במירוץ לתואר הגרנד סלאם ה־25 בקריירה לאחר שהתאושש במהירות מבעיה בגב התחתון וגבר על הבריטי המדורג קמרון נורי 6:4, 6:7 (4), 2:6, 3:6. הסרבי, ששמר על מאזן מושלם מול נורי אחרי 17 אייסים ו-50 ווינרים, התייחס למצבו הגופני: "יש עליות וירידות. לא תמיד כדאי לחשוף יותר מדי על הפציעה - היריבים צופים ושומעים. אני בסדר גמור. צעיר מתמיד, חזק מתמיד".
היריב הבא של ג'וקוביץ' יהיה יאן-לנארד שטראף הגרמני, שהדיח את פרנסיס טיאפו האמריקאי - בערב מתסכל למקומיים אחרי הפציעה של בן שלטון שנאלץ לפרוש.
משחקים נוספים:
טיילור פריץ (4, ארה"ב) - ג'רום קיים (קנדה) 6:7' 7:6' 4:6' 4:6
בן שלטון (6, ארה"ב) - אדריאן מנארינו (צרפת) 3:6, 6:3, 4:6, 6:4 (שלטון פרש)
יירי לחצ'קה (21, צ'כיה) - רפאל קוליון (בלגיה) 4:6, 4:6, 4:6
נשים
ארינה סבאלנקה קיבלה ביום שישי את הנקמה לה חיכתה, כשניצחה את ליילה פרננדס 3:6, 6:7 (2) והמתיקה את העוקץ מהפסדה בחצי גמר אליפות ארצות הברית הפתוחה ב־2021 - ניצחון ששומר על חלומה לזכות בטורניר שני ברציפות בפלאשינג מדוז.
המדורגת מספר 1 בעולם חיכתה ארבע שנים כדי לסגור חשבון עם הקנדית, שהדהימה אותה אז בשני סטים חלקים בדרכה לגמר 2021 - המפגש היחיד ביניהן עד כה. "באמת רציתי את הנקמה הזו," אמרה סבאלנקה, אלופת גראנד סלאם שלוש פעמים, בראיון על המגרש לאחר הניצחון בסיבוב השלישי. "אני מאוד שמחה על הניצחון."
אמה רדוקאנו, שהפסידה לינה ריבאקינה תוך 62 דקות אמרה אחרי המשחק שהיריבות שלה מעלות במיוחד את הרמה מולה: "אני משתפרת, נהיית טובה יותר, צוברת יותר כבוד, אבל השחקניות מהטופ מעלות את הרמה. אקח את זה כמחמאה, שהן עולות למשחקים מולי בצורה כזאת, אבל זה מראה גם שיש לי עוד הרבה עבודה".
טיילור טאונסנד הדהימה את הרוסייה המדורגת חמישית מירה אנדרייבה, 5:7, 2:6, ועלתה לשמינית הגמר בפעם השנייה בקריירה.
משחקים נוספים:
ג'סיקה פגולה (4 ארה"ב) - ויקטוריה אזרנקה (בלארוס) 1:6, 5:7
ג'סמין פאוליני (8 איטליה) - מרקטה וונדרוסובה (צ'כיה) 7:6(4), 6:1
ילנה ריבאקינה (10, קזחסטן) - אמה רדוקאנו (36, בריטניה) 1:6, 2:6
אליס מרטנס (21, בלגיה) - כריסטינה בוקסה (ספרד) 3:6, 7:5, 6:3