וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בפולין חוששים: "היורובאסקט עלול להפוך לאירוע פוליטי"

בקטוביץ בנו על חגיגת כדורסל, אבל הנוכחות של נבחרת ישראל והמתח בעקבות השלט של אוהדי מכבי חיפה, מעוררים דאגה: "נעשה הכל"

נבחרת ישראל מתאמנת לקראת משחק הפתיחה ביורובאסקט 2025/אור שקדי

בקטוביץ בנו על חגיגת כדורסל בהשתתפות כמה מהכדורסלנים הטובים בעולם ובאירופה. אבל החשש הגדול בפולין, הוא ש"היורובאסקט עלול להפוך מפסטיבל של ספורט לאירוע פוליטי", בשל נוכחותה של נבחרת ישראל.

מלכתחילה הנוכחות של נבחרת ישראל בפולין הייתה אמורה להיות מלווה באבטחה כבדה ובתשומת לב מיוחדת. אחרי השלט שהניפו אוהדי מכבי חיפה במשחק נגד ראקוב, שהגביר את המתיחות פולין לישראל וגרם לתקרית דיפלומטית של ממש, הצורך גובר.

"ישראל היא תמיד נבחרת 'בעייתית' בכל מה שקשור לסידורי האבטחה", סיפרה קמילה לנדצ'קה, מנהלת העל של הטורניר בפולין. "המלון שמארח את נבחרת ישראל מוכן מאוד לכל התרחישים ולכל ההתאמות הנדרשות. יש כאן המון כוחות אבטחה. יותר מזה אי אפשר לומר".

האירוח יעבור בשקט? זוסמן ומנקו באימון הנבחרת/איגוד הכדורסל

באחת הכתבות שפורסמו בפולין לקראת פתיחת המשחקים, צוין כי המארגנים "עושים הכל כדי שהטורניר לא יהפוך לאירוע פוליטי". כוחות אבטחה ישראלים, פולניים ואף סוכני אינטרפול מעורבים באבטחתה של המשלחת הישראלית, אבל היצרים עשוי להתלבות לקראת המשחק בין פולין לישראל בשבת.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully