וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בטורקיה כבר כותבים עליו שירים: "איזה גול זה היה, דיא סבע"

כובש את טורקיה. אחרי השלושער, אוהדי אמדספור מהללים את הקשר בדרכים מקוריות - כולל פואמה בכורדית: "אכלת להם את הכבד"

תיקתקנו, 26.8/ספורט1

לדיא סבע הספיקו שבועות בודדים כדי להפוך לאליל של אוהדי אמדספור. ההצגה שלו השבוע עם שלושער ובישול בניצחון על סיבאספור, גרמה למהפך בדעת הקהל וסבע, שעם הגעתו התקבל בחשדנות לאור העובדה שייצג את נבחרת ישראל בעבר, זוכה כעת לכבוד של מלכים.

אתמול נפגש סבע עם אחד מאוהדי אמדספור, ילד בן 10 שנפצע במהלך המהומות במשחק מול ארזורומספור, שבגינן אירחה אמדספור את המשחק השבוע ללא קהל. סבע העניק לילד המאושר חולצה חתומה, ובטורקיה מיהרו לכתוב: "יש אליל חדש בדיארבקיר" (העיר ממנה מגיעה אמדספור).

היום הגיעה מחווה נוספת ויוצאת דופן, כאשר המשורר הקומיקאי והמשורר רסול באפי, אוהד מושבע של אמדספור, כתב לכבודו של סבע שיר חדש שמיד הפך ויראלי וקיבל כותרות בתקשורת הטורקית.

"זה היה גול כה נפלא, דיא סבע", קרא באפי לשיר, והעלה את עצמו ליוטיוב מקריא את השור כשהוא לבוש בחולצה של אמדספור. בשיר הוא מתייחס לסבע כאל "מושיע", נזכר בעונש שספגה הקבוצה מההתאחדות ומסביר בעוקצנות לאוהדי סיבאס, קבוצתו לשעבר של סבע, כיצד הקשר הישראלי "אכל לכם את הכבד".

"שלושה שבועות מתנו מצער,
השופט הקירח הרג אותנו במכותיו,
סגרו בפנינו את הדלת,
ונשארנו בחוץ.

אילו שערים יפים היו אלה, דיא סבע.
השלושער שלו היה לנו מזור,
שלוש הנקודות שהשגנו הפכו לסערה ונקמה בהתאחדות,
הזעקות עלו עד השמיים.

אילו שערים יפים היו אלה, דיא סבע.
בסיוואס הוא חולל סערה,
אכל להם את הכבד ואת הנשמה,
והם הלכו בלי להביט לאחור.

איזה גול נפלא זה היה, דיא סבע".

הפואמה על דיא סבע

צפו בשלושער של סבע

אחרי שלוש הופעות במדי אמדספור, סבע מוליך את טבלת מלך השערים של ליגת המשנה בטורקיה עם ארבעה כיבושים. במאזנו יש גם בישול אחד, וההופעה במשחק ביום ראשון זיכתה אותו בתואר שחקן המחזור. כמו כן, שערו השני במשחק נבחר לשער המחזור.

  • עוד באותו נושא:
  • דיא סבע

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully