בבית הנבחרות בשפיים נערך אתמול (שני) משחק ראווה מיוחד ביוזמת ההתאחדות לכדורגל וארגון "שורת הדין", לזכר 12 הילדים הדרוזים שנרצחו ב-27.7.24 במגרש הכדורגל במג'דל שמס במהלך מלחמת חרבות ברזל כתוצאה מפגיעה ישירה של טיל ישירה שנורה על ידי ארגון הטרור חיזבאללה.
באירוע המרגש לקחו חלק משפחות הנרצחים והפצועים, לצד כוכבי נבחרת ישראל בעבר - עמרי אפק, גילי ורמוט, לירן שטראובר, פיני בלילי, אמיר שלח, יעקב הלל, אפרים דוידי ואביחי ידין, שהודרכו על ידי המאמן זאב זלצר - ושחקני נבחרת האומנים: תומר הכהן, בן בן ברוך, אמירם טובים, יוסף חדאד, ליאם גולן, בר ברימר, תומר טליאס ונוספים. את המשחק ניהל השופט עידן לייבה.
הילדים ובני המשפחות שהגיעו במיוחד מרמת הגולן, נהנו מהפנינג שכלל מתחם מתנפחים והפעלות, שוחחו והצטלמו עם כוכבי הכדורגל והאומנים וקיימו משחק ראווה בו השתלבו בשתי הקבוצות. בסיום האירוע, הוענקו לילדים מדליות ותעודות הוקרה כסמל לניצחון הרוח.
יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ: "זה אירוע מרגש שמסמל אחדות ותקווה לעתיד, גם מתוך הכאב והזיכרון של האסון שגבה את חייהם של הילדים היקרים במג'דל שמס. הכדורגל הוא לא רק משחק - אלא כלי שמסייע בריפוי הנפש וחיבור בין אנשים. נמשיך ליזום פעילויות משותפות עם החברה הדרוזית בישראל, מתוך הערכה עמוקה ושותפות אמת. אני רוצה להודות לארגון 'שורת הדין' על השותפות בארגון הערב המרגש".
רגיל (3) 34
08:00

סיאול אי לאנד

הוואסאונג
שתי הקבוצות מרבות לסיים את המשחקים האחרונים שלהן בתיקו ומשדרות לא מעט חוסר יציבות. המארחת פייבוריטית בצדק, אבל אפשר לראות כאן חלוקת נקודות
רגיל (3) 43
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המארחת לא ניצחה כבר למעלה מחודשיים והיא נראית רע. גימפו הפסידה רק אחד מ-10 האחרונים שלה, והיא גם מצויינת בחוץ. האורחת אמורה לנצח פה
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 45
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המפגשים בין השתיים לא מניבים יותר מדי שערים ובאופן כללי שתי הקבוצות לא בתקופה טובה התקפית. גם המפגש ביניהן היום לא צפוי להיות יותר מדי אטרקטיבי. שער אחד לכל היותר
יתרון (3) 222
21:00

ריגה
(6.5+)

א.א.ק. אתונה
ריגה נחלשה מאוד מהעונה שעברה. א.א.ק אתונה עם שחקנים איכותיים יותר וצפויה לנצח בפער של לפחות 7 נקודות.
רגיל (3) 270
21:45

באלה טאון

קונאס קוואי
באלה טאון חלשה בביתה. ניצחון ביתי אחד בחמישה משחקים. קונאס אחרי ניצחון על לאנלי מועמדת לנצח.
מנצחת כולל הארכות (3) 318
23:08

דטרויט טייגרס

סיאטל מרינרס
במצב של 1:1 בסדרה ואחרי שני משחקי חוץ, דטרויט תארח את סיאטל הלא יציבה. היא תנסה והיא יכולה בביתה להשיג ניצחון ביתי חשוב.
יתרון (4) 261
21:05

הפועל תל אביב

מכבי תל אביב
(8+)
הפועל תל אביב פייבוריטית ברורה במשחק הזה ובצדק, עם עליונות ויתרון בכל עמדה על מכבי תל אביב שפתחה רע את העונה החדשה. אבל הצהובים יבואו לשחק קודם כל על כבודם, וזה יספיק להם כדי לפחות לעמוד בליין
נשיאת ארגון "שורת הדין", עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר: "בערב מיוחד זה, בשיתוף ההתאחדות לכדורגל, ביקשנו להפיח מעט תקווה למשפחות שאיבדו את היקר להם מכל. התשובה הניצחת למלחמה בטרור, היא הקיום שלנו כאן, יחד. הילדים היקרים שרק ביקשו לשחק כדורגל בשעת פנאי, מצאו את עצמם תחת מתקפה רצחנית. אני ועמיתיי נמשיך להיאבק למענם בכל דרך על מנת להשיב צדק לקורבנות הטרור".
דברים מרגשים במיוחד נשא בסיום אוג'ן ברהים בן ה-13, שנפצע במגרש הכדורגל במג'דל שמס באותו יום נוראי, ביקש להודות למארגנים והקרין אופטימיות כובשת: "אני עומד כאן היום בשם כולם כדי לומר תודה על היום המיוחד שארגנתם לנו. הראיתם לנו שגם כאשר קשה, יש מי שחושבים עלינו ודואגים לנו. תודה על ההשקעה ועל השמחה שהבאתם לנו, שזכרתם אותנו ונתתם לנו שוב להרגיש ילדים שאוהבים כדורגל. כדורגל זה לא רק משחק, זאת אחדות וכוח לחזור ולחלום. אנחנו מבטיחים להמשיך לאהוב את המשחק הכי יפה בעולם ולחזור למגרש".
באירוע נכחו מ"מ יו"ר באסם סולימאן, סגן היו"ר מורן מאירי, אלונה ברקת, דלית צימרמן, מיכאל וייסמן, מוחמד מחג'ינה, אריאל שיימן, מאמן הנבחרת הבוגרת רן בן שמעון, אריק בנאדו, גיא צרפתי ויוסי שבחון, כמו גם מנכ"ל ההתאחדות יריב טפר, המשנה למנכ"ל רונן מושקוביץ ומנהלת הפיתוח העסקי רונית גלסמן.
ארגון "שורת הדין", שיזם את האירוע יחד עם ההתאחדות לכדורגל, עומד בחזית המאבק המשפטי-כלכלי בטרור. בימים אלה מובילים בארגון את המאבק המשפטי של קורבנות האסון במג'דל שמס, בתביעת ענק של כ-100 מיליון ש"ח פיצויים כנגד ארגון הטרור חיזבאללה.
לקיום האירוע המרגש תרמו חברת אל על ומגה ספורט.