וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

75 ניצחונות רצופים: ג'וקוביץ' עשה היסטוריה בפתיחת אליפות ארה"ב

נולה נותר ללא הפסד בסיבוב ראשון של טורניר גרנד סלאם מאז מינואר 2006, לאחר שגבר 1:6, 6:7 (3), 2:6 על טיין. סבאלנקה הרשימה

טורניר סינסינטי: איגה שביונטק - ילנה ריבאקינה/ספורט1

אליפות ארה"ב הפתוחה יצאה לדרך אמש (ראשון) ונמשכה עם משחקים אל תוך הלילה, כאשר כל הטניסאים והטניסאיות רוצים לשפר מיקום בגרנד סלאם האחרון של העונה, וגם להשיג את המענק הכספי העצום: 5 מיליון דולר למנצח ולמנצחת של הטורניר, שיסתיים ב-7 בספטמבר. במוקד היום הראשון עמד נובאק ג'וקוביץ', שממשיך במרדף אחר תואר הגרנד סלאם ה-25 בקריירה, בתקווה שזה יקרה במקום בו השיג את ה-24 ועשה היסטוריה לפני שנתיים. את הטורניר הוא פתח עם ניצחון יחסית נינוח.

לא בשיאו, אבל ממשיך במסורת. ג'וקוביץ'/GettyImages, Clive Brunskill

גברים

בפעם האחרונה שבה נובאק ג'וקוביץ' (7) הפסיד בסיבוב הראשון של טורניר גרנד סלאם, לרנר טיין היה בקושי בן חודש. הלילה המסורת נמשכה במפגש בין השניים, כשג'וקוביץ' עושה היסטוריה ורושם ניצחון 75 ברציפות (!) בסיבוב ראשון של טורנירי מייג'ור, הישג חסר תקדים. נולה הגיע לניו יורק ללא הכנה וללא משחק מאז ההפסד ליאניק סינר בחצי גמר ווימבלדון, וזה ניכר בחלק מהזמן גם בניצחון 1:6, 6:7 (3), 2:6 הלילה, שלא הושג בקלות. הוא הציל נקודת מערכה בסט השני מול האמריקאי המבטיח, בדרך למאזן 0:19 בסיבוב הראשון של אליפות ארה"ב. המסע לעבר הגרנד סלאם ה-25 החל ברגל ימין.

באצטדיון השני בחשיבותו, על שם לואי ארמסטרונג, עלה טיילור פריץ (4) לדרבי אמריקאי מול אמיליו נאבה וגבר עליו 5:7, 2:6, 3:6, שבועיים לאחר שניצח אותו 4:6, 4:6 בטורניר סינסינטי. פריץ הציל את כל ארבע אפשרויות השבירה שהיו למדורג 101, וסגר עניין אחרי שעתיים בדיוק.

הטניסאי הראשון שהופיע במגרש המרכזי הוא בן שלטון, שעלה לדירוג שיא בקריירה (6 בעולם), קיבל יריב מהמוקדמות בדמות איגנסיו בוסה וניצח ללא בעיות 3:6, 2:6, 4:6. עבור הפרואני בן ה-21, המדורג 136 בעולם, זו הייתה השתתפות ראשונה בקריירה בטורניר גדול, אבל האמריקאי לא יכול היה לאכזב את בת הזוג טריניטי רודמן, הכדורגלנית והבת של דניס, שהגיעה במיוחד מקליפורניה לאחר משחק ליגה שלה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

לא יכול היה לאכזב. בן שלטון/רויטרס

משחקים נוספים

דניל מדבדב (13, רוסיה) - בנז'מן בונזי (צרפת) 6:3, 7:5, 6:7 (5), 0:6, 6:4
יקוב מנשיק (16, צ'כיה) - ניקולאס ג'ארי (צ'ילה) 6:7 (5), 3:6, 4:6
אלחנדרו דוידוביץ' פוקינה (18, ספרד) - אלכסנדר שבצ'נקו (קזחסטן) 1:6, 1:6, 2:6
ייז'י להצ'קה (20, צ'כיה) - בורנה צ'וריץ' (קרואטיה)
תומאש מחאץ' (21, צ'כיה) - לוקה נארדי (איטליה) 3:6, 1:6, 1:6
טאלון חריקספור (29, הולנד) - אדריאן מנארינו (צרפת) 7:5, 6:4, 6:0
ברנדון נקאשימה (30, ארה"ב) - יספר דה יונג (הולנד) 2:6, 7:6 (5), 6:2, 2:6, 6:7 (7)
לוצ'אנו דארדרי (32, איטליה) - רינקי היג'יקאטה (אוסטרליה) 1:6, 2:6, 1:6

אמוציונלית כהרגלה. ארינה סבאלנקה/רויטרס

נשים

ארינה סבאלנקה (1 בעולם) רוצה לשמור על התואר מהעונה שעברה, שהיה גם תואר הגרנד סלאם השלישי והאחרון שלה. ב-2025 היא כושלת במאני טיים, עם הפסדים בגמרים באוסטרליה ורולאן גארוס, ובחצי הגמר בווימבלדון. את המסע בניו יורק היא התחילה עם 5:7, 1:6 על רבקה מסארובה משוויץ, שנמצאת במקום ה-109 בעולם, עשתה צרות לבלארוסית לפני כחודשיים (6:2, 7:6 בשמינית הגמר בברלין) וגם הפעם נתנה פייט במערכה אחת.

ג'סיקה פגולה (4) שהגיעה לגמר לפני שנה והפסידה בו לסבאלנקה, צריכה להגן על הנקודות מהעונה שעברה ולהימנע משנת המייג'ורס הגרועה בקריירה שלה. למרות התקופה הרעה, היא עדיין חולמת על זכייה ראשונה בגרנד סלאם ורוצה לעשות את זה בגיל 31, לעיני הקהל הביתי. את המסע בדרך לשם היא פתחה עם 0:6, 4:6 נינוח על מיאר שריף המצרייה, שספגה הפסד חמישי מחמישה משחקים בארה"ב - למרות שהובילה 1:4 בסט השני.

הפתעה ראשונה הייתה עם הדחתה של קלרה טאוסון הדנית, המדורגת 14. מי שהפתיעה אותה עם 3:6, 6:2, 6:7 (11) היא אלכסנדרה איאלה, שניצחה לראשונה בקריירה באליפות ארה"ב וגם הפכה לפיליפינית הראשונה בעידן הפתוח שמשיגה ניצחון בהגרלה ראשית של גרנד סלאם. היא פיגרה 5:1 במערכה השלישית, אבל חזרה נהדר לשובר שוויון שבו ניצחה 11:13.

פתיחה חיובית. ג'סיקה פגולה/GettyImages

משחקים נוספים

ג'זמין פאוליני (7, איטליה) - דסטני איאבה (אוסטרליה) 2:6, 6:7 (4)
אמה נבארו (10, ארה"ב) - יפאן וואנג (סין) 6:7 (9), 3:6
בלינדה בנצ'יץ' (16, שוויץ) - ז'אנג שוואי (סין) 3:6, 3:6
ילנה אוסטפנקו (25, לטביה) - שיו וואנג (סין) 4:6, 3:6
ורוניקה קודרמטובה (26, רוסיה) - ג'אניס טג'ן (אינדונזיה) 6:4, 4:6, 6:4
ליילה פרננדז (31, קנדה) - רבקה מרינו (קנדה) 2:6, 1:6
מקרטני קסלר (32, ארה"ב) - מגדה לינט (פולין) 5:7, 5:7
אמה רדוקאנו (בריטניה) - אנה שיבהארה (יפן) 1:6, 2:6

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully