מאמן המבורג, מרלין פולצין, הודיע במסיבת עיתונאים אמש (שישי) כי דניאל הוייר פרננדס ימשיך לשמש כשוער הראשון של הקבוצה גם בעונה הקרובה, ויותיר את דניאל פרץ על הספסל. הוייר פרננדס יפתח בין הקורות במחזור הראשון בבונדסליגה מול בורוסיה מנשנגלדבאך (ראשון, 18:30, ספורט3), החלטה שהגיעה בתום מאבק עיקש מול פרץ, שהגיע הקיץ בהשאלה מבאיירן מינכן במטרה להיות השוער הראשון.
לפי התקשורת הגרמנית, ההחלטה הזו היא "בגדר מכה עבור באיירן, שבכיריה קיווה ורצו שזה ייראה אחרת".
"העברה שעל הנייר נראתה מבטיחה עלולה להפוך לעסקה מאכזבת", נכתב באתר "DerWesten". "התרומה של פרץ עדיין עשויה להפוך למהותית בהמשך העונה. ובכל זאת, עבור באיירן - מדובר בבשורות מאכזבות. מועדונים רבים משאילים שחקנים כדי שיצברו דקות משחק, אך במקרה הזה - לא ברור אם בבאיירן עדיין מאמינים שפרץ יזכה להזדמנויות הנחוצות".
"ההחלטה לא הייתה קלה", הודה המאמן פולצין אמש, אך הבהיר כי הוייר פרננדס זכה לאמון מחודש בזכות תרומתו המקצועית והמנהיגותית. "הוא מעניק תחושת ביטחון לקבוצה, ויש לו השפעה גדולה בחדר ההלבשה. הוא מנהיג עם מנטליות חיובית, וזה מה שאנחנו צריכים עכשיו", הוסיף המאמן.
ומה לגבי פרץ? הישראלי קיווה לדקות משמעותיות במדי המבורג, אך בינתיים ייאלץ לגלות סבלנות. לדברי פולצין, "פרץ קיבל את ההחלטה בצורה מקצועית. הוא ממשיך לעבוד קשה ויהיה מוכן להזדמנות כשזו תגיע. ההחלטה הנוכחית לא סופית, נדרוש תחרות בריאה לאורך כל העונה".