הסכסוך בחדר ההלבשה של מארסיי הוביל לשבר בלתי הפיך: מאמן הקבוצה רוברטו דה זרבי הודיע להנהלת המועדון כי הוא לא מעוניין שאדריאן ראביו וג'ונתן רואו ימשיכו בקבוצה ודורש את מכירתם.
כבר אתמול אמרה ורוניק ראביו, אמו והסוכנת של השחקן, כי קיבלה הודעה רשמית על השעייתו של בנה מהמועדון - אך רק היום (שלישי) עדכנו את עורך דינו של הקשר כי מדובר בהחלטה חד משמעית מצד המאמן, לפיה ראביו לא חלק מהתוכניות לעונה הקרובה.
לפי ההודעה שהעביר מזכ"ל המועדון, בנז'מן ארנו, ההחלטה נובעת מ"חוסר השקעה" מצידו של ראביו לעומת העונה הקודמת - טענה שהשחקן וסביבתו דוחים על הסף. מאוחר יותר אישרה מארסיי כי גם רואו יימכר כתוצאה מהתקרית המשמעתית - בניגוד לראביו, הוא זוכה לביקוש וצפוי להימכר תוך זמן קצר.
הסנקציה נגד השניים מגיעה על רקע העימות החריף ביניהם, שגלש לפסים פיזיים מיד לאחר ההפסד 1:0 לראן במחזור הראשון של הליגה. בעקבות התקרית, שני השחקנים הושעו מהסגל הבכיר עד להודעה חדשה וכעת יצאה ההודעה הרשמית על כך שהם הוצבו ברשימת ההעברות.