בזמן שריאל מדריד מתכוננת למשחק פתיחת העונה בליגה מול אוסאסונה (שלישי, 22:00), ויניסיוס ונציגיו ממשיכים לעסוק במקביל גם בסוגיות הקשורות לחוזהו. כזכור, הכוכב הברזילאי מחזיק בהצעות בסכומי עתק מסעודיה, ומקיים שיחות עם הבלאנקוס בניסיון להגיע להסכמות על חוזה חדש ומשודרג.
אלא שהעניינים לא מתקדמים כמצופה, לפחות כרגע. לפי ESPN ברזיל, השיחות "חסומות" והצדדים לא מצליחים לגשר על הפערים. ריאל מציעה לויניסיוס שכר של 20 מיליון יורו לעונה, שדרוג קל ביחס לחוזהו הנוכחי בו הוא מרוויח כ-17 מיליון. אבל נציגיו של ויני לא מסתפקים בכך, ומאמינים ש"אין שום הגיון" בלקבל את ההצעה הזו, כשהם מתעקשים על שכר של 20 מיליון יורו לצד בונוסים נוספים בסך 10 מיליון יורו.
בעקבות הקיפאון בשיחות, ויניסיוס ונציגיו החליטו לשחק לאורך העונה הקרובה תחת התנאים של החוזה הקיים, ולעת עתה לא לחתום על שום דבר. "ויני יבחן את הקבוצה ואת התפקוד של צ'אבי אלונסו, ובסיום העונה יקבל החלטה", כותבים בברזיל, כשמעל הכל מרחפת האפשרות שיבחר בסופו של דבר בכסף הסעודי, ויפתח דף חדש בקריירה.