דובר ראקוב דמיאן מרקובסקי הגיב היום (חמישי) לסערה הגדולה שהתחוללה אמש בהונגריה, כששחקני ואנשי הקבוצה הפולנית עלו לכר הדשא לפני סיום האימון של מכבי חיפה, מה שכמעט הוביל לעימות בין הצדדים.
לטענתו, "היינו אמורים להתחיל את הסיור הרשמי שלנו, פתוח לתקשורת, בשעה 18:30. כמתוכנן, כמעט בדיוק, הגענו למגרש באצטדיון דברצן. בינתיים, שחקני מכבי חיפה, שהיו אמורים לסיים את האימון הרשמי שלהם עד 18:15, עדיין היו על המגרש.
"כשנכנסנו, אחד משחקני הקבוצה היריבה, עבדולאי סק, התלונן שאנחנו מרגלים אחר האימונים שלהם ומפריעים להם. ליאונרדו רושה, שדובר שפות רבות, ענה אז בצרפתית שאנחנו מתחילים את 'ההליכה' שלנו, ההליכה הרשמית שלנו לפני המשחק של היום.
מר סק, שתקף אותנו, כנראה לקח יותר מדי כדורי מוטיבציה. אני לא מבין את הסיטואציה הזאת - עשינו הכל לפי הלוח הזמנים והותקפנו. אנחנו אלה שהגישו את התלונה לאופ"א - לא מכבי חיפה, כפי שאולי קראתם בתקשורת הפולנית".
אבל זה לא הכל. לטענתו, "מכבי חיפה הייתה צריכה לספק מתורגמן למסיבת העיתונאים - מאנגלית לפולנית ומפולנית לאנגלית. למרות הבטחות קודמות בהודעות פרטיות שהם ידאגו לכך, בסופו של דבר לא היה מתורגמן. כתוצאה מכך, מסיבת העיתונאים כללה את מארק פאפשון שדיבר בפולנית - ללא תרגום לאנגלית. היו גם הרבה בעיות טכניות - מכבי חיפה קצת הנמיכו את המיקרופונים שלנו במהלך מסיבת העיתונאים, והחבר'ה מתקשורת המועדון אפילו טוענים שהם השתיקו אותם לגמרי".
צפו בתקרית
Przed meczem Ligi Konferencji Maccabi Haifa - Raków Częstochowa doszło do ostrego spięcia między piłkarzami. Na nagraniu ewidentnie widać kto pierwszy prowokuje... ??#MHARCZ #UECL pic.twitter.com/FC7tjgwsrF
— MsPL (@MsPL192114) August 13, 2025
כפי שפרסמנו הבוקר, בחיפה חוששים שגם במהלך המשחק היריבה תנסה לעורר פרובוקציות והזהירו את השחקנים שלא ליפול למלכודת שכזו, שכן המטרה של הפולנים בעיניי אנשי חיפה היא לערער את שחקני הקבוצה ולהוציא אותם מאיזון. "הפולנים התנהגו בצורה שאינה הולמת ואינה מכבדת בטח שלא מעמד של משחקים בינלאומיים. בנוגע לעובדות שצויינו הן אינן נכונות וזה בלשון המעטה", אמרו הבוקר במועדון, "זה מניפסט שקרי ומגוחך".
הירוקים הוסיפו והבהירו:
"1. שחקני היריבה עלו בבוטות ופיצצו את האימון לפני סיומו.
2. סק דרש מהם לרדת ולכבד את המעמד.
3. לא היה צורך במתורגמן כי לא היו עיתונאים מישראל....רק פולנים.
4. על ההגברה היו אחראים אנשי האצטדיון המקומי שעשו עבודה מקצועית וטובה".