אופ"א הציגה אתמול (רביעי) שלט ענקי על הדשא עם הכיתוב "הפסיקו להרוג ילדים. הפסיקו להרוג אזרחים" שנפרש לפני משחק הסופר קאפ בין פריז סן-ז'רמן לטוטנהאם.
השלט הוצג מול הקבוצות לפני שריקת הפתיחה באצטדיון פריולי באודינה, איטליה, ולהערכת כלי התקשורת באירופה, התזמון אינו מקרי. "המחווה מגיעה ימים ספורים לאחר שמוחמד סלאח ביקר את אופ"א על כך שלא ציינה את ישראל במחוותה ל'פלה הפלסטיני'", נכתב ב"טלגרף" האנגלי, כאשר לכולם ברור: המסר מופנה לישראל.
באתר royanews הירדני הבינלאומי אף נכתב בביקורת שהשלט היה רך מדי עם מסר שהוא לא מספיק חריף נגד ישראל, אלא עמום ולא ישיר: "השלט ספג ביקורת ברשתות החברתיות מאחר שלא הוזכרו עזה, ישראל או פלסטין... השלט הזה הזכיר את היחסים המורבים והבעייתיים של אופ"א עם פוליטיקה וספורט".
"המסר ברור וחזק", נכתב בפוסט של אופ"א ברשת X. "שלט. קריאה". אומנם אופ"א לא הזכירה את עזה או את ישראל, אבל המהלך הגיע יום לאחר שקרן אופ"א לילדים הודיעה על יוזמה חדשה לסיוע לילדים שנפגעו ממלחמות ברחבי העולם — בשיתוף פעולה עם ארגוני הרופאים "Médecins du Monde", "Médecins Sans Frontières" ו־"Handicap International".
לפי אופ"א, אלו ארגוני צדקה ש"מספקים סיוע הומניטרי חיוני לילדי עזה" - כך שההקשר די ברור. אופ"א תמכה בעבר בפרויקטים למען ילדים שנפגעו באזורי סכסוך באפגניסטן, לבנון, סודאן, סוריה, תימן ואוקראינה. אתמול המשחק נפתח עם תשעה ילדים פליטים שעלו על המגרש, שניים מהם מעזה, שהיו היחידים שהשתתפו בטקס המדליות.