מכבי תל אביב צפויה לחלוף על פני חמרון ספרטנס המלטזית ולהעפיל לשלב הפלייאוף של הליגה האירופית - ואם אכן תעשה זאת, היא לא תצטרך לחזור לקפריסין. הערב (שלישי), פאפוס הקפריסאית, זו שהדיחה את מכבי בסיבוב המוקדמות השני של ליגת האלופות, ניצחה 0:2 את דינמו קייב, השלימה 0:3 בסיכום שני המשחקים והעפילה לשלב הפלייאוף, שמשמעותו 180 דקות מליגת האלופות.
עבור אלופת ישראל המשמעות ברורה: אם תעבור את אלופת מלטה, אותה ניצחה 1:2 במשחק הראשון, ואותה תארח ביום חמישי הקרוב בסרביה, היא תפגוש את דינמו קייב על הכרטיס לליגה האירופית.
הערב בלימסול, פאפוס עלתה ליתרון כבר בדקה השנייה: דריק לוקאסן שלח כדור ארוך לוולאד דראגומיר, שעבר את השוער רוסלן נשצ'רט (שביצע טעות קשה ביציאה מהשער) והותיר לעקב למועמר טנקוביץ'. טנקוביץ' נבלם בניסיון הראשון אך השאיר כדור רוחב למיסלב אורשיץ', שדחק מקרוב לרשת.
בדקה ה-55 פאפוס הכפילה את יתרונה ולמעשה סגרה עניין, כאשר הפעם אורשיץ' בישל לז'ואאו קוריאה, ששוב ניצל עמידה לא נכונה של השוער כדי לקבוע 0:2. פאפוס, שבעונתה הראשונה באירופה הגיעה עד שמינית גמר הקונפרנס ליג, תשחק העונה לכל הפחות בליגה האירופית. לפני המשחק עלה לכר הדשא דויד לואיז, הבלם הברזילאי הוותיק שחתם בקבוצה ויעמוד לרשותה החל משלב הפלייאוף שבו היא צפויה לפגוש את הכוכב האדום בלגרד, שמובילה 1:3 על לך פוזנן אחרי המשחק הראשון.
משחקי סיבוב הפלייאוף של הליגה האירופית יתקיימו ב-21.8 (משחק ראשון) וב-28.8 הגומלין. אם מכבי תל אביב תודח במפתיע בגומלין, היא תשחק בפלייאוף הקונפרנס ליג מול המנצחת בין ר.פ.ס ריגה (לטביה) לקופס (פינלנד).