נבחרת ישראל הרשימה מול יוון אמש (ראשון) ורשמה ניצחון שלישי (יוון, גאורגיה, קפריסין) במשחקי ההכנה שלה לקראת היורובאסקט, לצד הפסד בודד (אסטוניה). משחק ההכנה האחרון שלה ייערך ב-17 באוגוסט במונטנגרו, שבוע וחצי לפני פתיחת הטורניר. לשם השוואה, חלק מהנבחרות האחרות יקיימו משחקי הכנה גם ב-24 באוגוסט, שלושה ימים לפני מחזור הפתיחה.
הפייבוריטית לסיים בראש בית ד' של ישראל צרפת קיימה עד כה שני משחקי הכנה וניצחה בשניהם, אף שלא הרשימה יתר על המידה: 75:81 על מונטנגרו ו-67:74 על בריטניה. בשבוע הקרוב היא צפויה להעביר הילוך, עם צמד מפגשים מול ספרד, וב-24 באוגוסט תסיים את ההכנה שלה מול יוון.
סלובניה של לוקה דונצ'יץ', לעומת זאת, טרם ניצחה בהכנה: היא קיימה שני משחקים מול גרמניה, ונכנעה בשניהם. בראשון הכוכב הגדול לקח חלק והפסיד 103:89, ולאחר מכן לא שותף וראה מהצד את חבריו מפסידים 80:70. עד פתיחת היורובאסקט תפגוש סלובניה גם את ליטא, לטביה, בריטניה וסרביה.
מארחת בית ד' פולין, שצפויה להיאבק עם ישראל על המקום השלישי, קיימה לא פחות מחמישה משחקי הכנה - יותר מכל נבחרת אחר בטורניר - ורשמה שני ניצחונות לא משכנעים (90:92 על איסלנד ו-72:74 על שבדיה), לצד שלושה הפסדים (75:69 לסנגל, 79:67 לסרביה ו-88:82 לשבדיה).
בלגיה, שתופיע ללא צמד הכוכבים שלה, עדיין ללא ניצחון בהכנה, אחרי הפסד ליוון (74:62), ושניים לפינלנד (105:62, 92:74).
גם הנבחרת שנחשבת לחלשה ביותר בבית ד', איסלנד, טרם ניצחה בהכנה: היא הובסה 87:61 בידי איטליה, ולאחר מכן נכנעה 92:90 בידי פולין.
מחוץ לבית ד', הפייבוריטית לזהב סרביה היא כמובן הנבחרת המרשימה ביותר בהכנה, עם מאזן 0:4. מושלמות נוספות עד כה הן איטליה (0:3), ליטא (0:3), צרפת (0:2), גרמניה (0:2) ופינלנד (0:2). בצד השני של המתרס ניתן למצוא את בוסניה (4:0), בלגיה (3:0) וגאורגיה (3:0).