בהפועל באר שבע מרוצים מכך שיפגשו במוצאי שבת בטרנר את הפועל תל אביב במסגרת חצי גמר גביע הטוטו. במועדון הפנימו שאחרי ההדחה הכואבת מאירופה בשלב כל כך מוקדם, מה שצריך זה לחזור ולנחות למציאות של הכדורגל הישראלי - ואין יותר טוב מאשר מפגש בפרופיל כזה גבוה מול הפועל תל אביב, אותה מאמן אליניב ברדה, הסמל של הפועל באר שבע.
רק בסוף השבוע האחרון החלו במועדון להשתחרר מטראומת לבסקי סופיה וא.א.ק אתונה והדבר הטבעי מבחינת כולם, הוא משחק על מקום בגמר גביע הטוטו מול אחת היריבות הגדולות של הפועל באר שבע באופן מסורתי.
"התרופה הכי טובה לדאון הזה, זה לנצח", אמרו הבוקר במועדון. "הפועל תל אביב צריכה להחזיר אותנו למסלול. זה הכי קרוב שאפשר למשחק ליגה".
מחרתיים תקיים הקבוצה אימון פתיחה רשמי לקראת העונה והוא יהיה פתוח לקהל. האוהדים כבר מתארגנים אליו ומתכוונים להגיע ולתמוך בשחקנים וגם זה, מאמינים במועדון, יביא להתרוממות הרוח ששקעה כשהקבוצה הייתה הראשונה שהודחה מהמפעלים האירופים הקיץ בכדורגל הישראלי.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
לא מן הנמנע שמול הפועל תל אביב יחזור להרכב מיגל ויטור שנדחק הצידה במשחקים האחרונים, גם בגלל פציעה אבל גם בגלל העדפות מקצועיות של המאמן רן קוז'וך. ההערכה היא שקוז'וך לא ישאיר גם בשבת את ויטור על הספסל, ויתן לו לחזור להרכב הראשון.
באשר לאילון אלמוג ששמו נקשר במכבי נתניה, ההערכה היא שהדברים ילכו ויתפתחו השבוע לקראת האפשרות שהוא יעבור לקבוצה של יוסי אבוקסיס שרוצה אותו.


