המגמה נמשכת: צעצוע מין נזרק הלילה (בין שלישי לרביעי) מהיציע ונחת ליד שחקנית אינדיאנה סופי קנינגהאם במשחק WNBA בלוס אנג'לס בין אינדיאנה פיבר לספארקס. האירוע התווסף לסדרת מקרים דומים שקטעו משחקי WNBA בשבעת הימים האחרונים.
האירוע בלוס אנג'לס התרחש כשנותרו 2:05 דקות לסיום הרבע השני, כאשר חפץ ירוק נחת באזור הצבע ליד קנינגהאם, ספק פגע בה, בשחקנית שהביעה בעבר התנגדות ברשתות החברתיות לתופעה של זריקת צעצועים למגרש. הפורוורדית של פיבר קפצה לאחור בהפתעה, ולאחר מכן קיילסי פלאם בעטה את החפץ חזרה אל היציע.
מאמנת הספארקס, לין רוברטס, אמרה לאחר ניצחון קבוצתה 91:100: "אני חושבת שזה מגוחך, טיפשי, פשוט מטומטם. זה גם מסוכן, ובטיחות השחקניות היא הדבר הכי חשוב. צריך לכבד את המשחק. כל הדברים האלה. לדעתי זה פשוט מטופש".
פלאם הוסיפה שלדעתה שתי הקבוצות "עשו עבודה מצוינת והמשיכו לשחק מבלי לתת לזה תשומת לב. גם השופטים, אני ממש מעריכה את זה, פשוט אמרו: 'יאללה, ממשיכים'".
? WILD SCENE in L.A.
— BettorHub (@bettorhub_io) August 6, 2025
A fan threw a sex toy onto the court near Indiana Fever's Sophie Cunningham during their game vs the Sparks. L
This marks the third reported incident in a week, with toys also thrown in New York and Atlanta.#WNBA #SophieCunningham #IndianaFever pic.twitter.com/hZA6epUqOx
The Sparks vs. Fever game was briefly delayed after a spectator threw a green self-pleasuring toy on the court near the Sparks bench. pic.twitter.com/qlMMpcD6Uw
— John W. Davis (@johnwdavis) August 6, 2025
קנינגהאם ניגשה לספסל של הספארקס וצחקה על המקרה. "אנחנו לא יודעים מי האנשים האלה... אנחנו באות לשחק, והקהל מגיע לראות אותנו משחקות", אמרה מאמנת אינדיאנה סטפני ווייט כשנשאלה על ההפרעה. "זה כל כך פשוט - ואי אפשר לשלוט בכל ההתנהגויות של כולם".
צעצועי מין ירוקים (דילדואים) נזרקו גם בפניקס ובניו יורק הלילה, אך לא הגיעו למגרש. אחד מהם נחת סמוך לילד בברקליס סנטר.
לפני שבוע התרחש האירוע הראשון באטלנטה, בסיום הרבע הרביעי במשחק של קבוצת דרים מול גולדן סטייט. החשוד באחריות לאירוע, דלברט קרבר, נעצר ביום שבת, על פי המשטרה. הוא עומד בפני אישומים של התנהגות בלתי הולמת, חשיפה מגונה ופולשנות פלילית, על פי רישומי המשטרה.
ביום שישי נזרק צעצוע מין בשיקגו מתחת לסל. אחד השופטים דחף את החפץ הצידה לפני שהורם והוצא מהמגרש. לא ידוע אם האוהד שזרק את החפץ במשחק של הסקיי נעצר.
בהצהרה מטעם הליגה נמסר: "הבטיחות והרווחה של כל הנוכחים באולמות שלנו הן בעדיפות עליונה. זריקת חפצים מכל סוג שהוא אל המגרש או לאזורי הישיבה מהווה סיכון בטיחותי לשחקניות, לשופטים ולאוהדים. בהתאם לסטנדרטים של אבטחת האולמות ב-WNBA, כל אוהד שיזרוק במכוון חפץ אל המגרש יגורש מיד, יורחק לפחות לשנה אחת, ועלול לעמוד לדין פלילי על פי החוק המקומי."