וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בגלל משחק ובונוס אבוד: הסיבה לכך שטר סטגן "התהפך" על ברצלונה

ב"מונדו דפורטיבו" טוענים: השוער הגרמני כעס על כך שפליק גרם לו להפסיד מענק של 3.5 מיליון יורו, ולכן מונע כעת את רישום גרסיה

תיקתקנו, 5.8/ספורט1

המאבק בין ברצלונה למארק-אנדרה טר סטגן צפוי לעבור למישור המשפטי, לאחר שהמועדון הבין כי "השוער הסלים את המצב עד הקצה ואינו מתכוון לסגת", כך על פי דיווח ב"מונדו דפורטיבו".

אלופת ספרד החליטה לפתוח בהליכים משמעתיים נגד טר סטגן "באופן מיידי", לאחר שנודע כי השוער הגרמני סירב לחתום על טופס ההסכמה להעברת הדו"ח הרפואי בנוגע לניתוח הגב שלו לוועדה הרפואית של לה ליגה. המועדון עוד נקט קו מפויס בתקווה שהשוער ישנה את דעתו, אך הנכונות הזו החלה להתפוגג נוכח ראיות לכך שהגרמני בן ה-33 "פועל בחוסר תום לב" ונחוש לעכב את רישומם של ז'ואן גרסיה ו-וויצ'ך שצ'סני, שני השוערים שגרמו לכך שיופעל עליו לחץ לעזוב את ברצלונה.

במועדון טענו כי יש גם מניע כלכלי שגרם לטר סטגן "להתהפך" על ברצלונה. וזה קשור למאמן האנזי פליק, שלא שיתף אותו במשחק הליגה האחרון מול אתלטיק בילבאו ובכך מנע ממנו לעמוד בסף של השתתפות ב-60 אחוזים מהמשחקים הזמינים, מה שעלה לו בבונוס של 3.5 מיליון יורו. המאמן העדיף את איניאקי פניה באותו משחק, כהוקרה לעונה בה איבד את מקומו במפתיע כאשר שצ'סני הגיע.

יצא לקרב. מארק-אנדרה טר סטגן/GettyImages, JAVIER SORIANO/AFP

אתמול (שני), טר סטגן לא ענה לשיחות של הצוות הרפואי של ברצלונה, שביקש ממנו לחתום על הדו"ח הרפואי, ובסופו של דבר היה זה אחד מסוכניו שהודיע למועדון כי הוא מסרב לחתום. טענתו הייתה שחוק הגנת הפרטיות מגן עליו. הטענה הזו הפתיעה את המועדון, במיוחד מכיוון שהוא היה הראשון שהפר את פרטיותו הרפואית כאשר פרסם הצהרה עצמאית שבה הודיע כי ייעדר לשלושה חודשים, מבלי שתיאם עם ברצלונה. המועדון מצדו רק הודיע על "ניתוח חוזר" כדי להבהיר שמדובר בהחמרה במצב.

נכון שלפי החוק, נתונים רפואיים של שחקנים הם פרטיים ודורשים את אישורם לשיתוף, אך מעולם לא קרה ששחקן סירב למסור את הדו"ח הרפואי ללה ליגה. חשוב גם להבין: הדו"ח הרפואי אינו קובע פרק זמן מוחלט, אלא מתאר את סוג הפציעה וצופה משך היעדרות משוער, וההחלטה הסופית מתקבלת על ידי הוועדה הרפואית של לה ליגה.

אם טר סטגן היה מקבל אישור לחזור לשחק לפני שיחלפו ארבעה חודשים (המאפשרים ללה ליגה לאשר 50% מרישום שוער אחר) או חמישה חודשים (80%), ברצלונה הייתה עלולה לספוג קנס כבד.

לברצלונה כבר היו שני מקרים דומים לאחרונה - עם הפציעות החמורות של אנדראס כריסטנסן ורונאלד אראוחו - שאפשרו את רישומם של דני אולמו ואיניגו מרטינס לאחר אישור מצד הצוות הרפואי של הליגה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully