כשהיה בן 16 בלבד, בריאן פניה כבר זכה להשוואות לפליפה קוטיניו. תקשורת הספורט בקטלוניה היללה את הקשר הצעיר של ברצלונה, שכבש שערים מרהיבים באקדמיה, הדהים בדריבלים חדים ויצר הייפ סביב שם שעדיין לא נכתב על גב חולצה בקאמפ נואו. שש שנים חלפו, והכישרון מוילאפרנקה דל פנדס לא פרץ בברצלונה, אבל מקווה לעלות שלב במוקדמות הקונפרנס ליג על חשבון בית"ר ירושלים.
בריאן פניה פרס־ויקו נולד ב־2002, במרחק של 45 ק"מ מהאצטדיון האגדי של ברצלונה, קאמפ נואו. הוא התחיל לשחק כדורגל בגיל ארבע, והכדור העניק לו ביטחון גם כילד ביישן. כשנכנס לחטיבה החינוכית של ברצלונה (לא מחלקת הנוער הרשמית), הוא החל לפתח את יסודות המשחק שלו - שליטה טכנית, יצירתיות ונגיעה עדינה בכדור.
לאחר חמש שנים עבר מהעיר ברצלונה, שם פרח והפך לאחד מהכישרונות הבולטים. משם קיבל הצעות מריאל מדריד, ולנסיה, ויאריאל ואספניול ובחר להצטרף לאחרונה - מתוך הבנה שהדרך לברצלונה תוכל לעבור גם דרך היריבה העירונית.
ב־2018, ברצלונה החזירה אותו הביתה - לפרויקט של המאמן פרנק ארטיגה בקבוצת הנערים. בכתבה עליו באותה תקופה, תיארו אותו כשחקן התקפה עם רגל ימין דומיננטית, שמסוגל לשחק גם באגף שמאל או בעמדה 10. מהירות, דריבל, חדירה לרחבה ויכולת כיבוש הפכו אותו לאיום ממשי, ובמיוחד כקשר שלא חושש לקחת אחריות מול השער.
השוואות לפיליפה קוטיניו לא איחרו לבוא. "הוא כובש שערים בסגנון ברזילאי, עם עין עקומה, טכניקה וראיית משחק", נכתב ב־Sport. גם בנבחרת קטלוניה עד גיל 16 הוא הפך לדמות חשובה, ונראה היה שמסלולו סלול לקראת עתיד בקאמפ נואו. "קוטיניו" היה השם שחזר על עצמו בכל פעם שדיברו על פניה.
פניה נחשב לשחקן שפורח במשחקים פתוחים, אך מתקשה במבנה טקטי קפדני. גם הפיזיות המועטה שלו הייתה בעוכריו, אפילו בקבוצה כמו ברצלונה. וזה משהו שבא לידי ביטוי עד היום.
בדצמבר 2019 עוד כבש שלושער נגד ד'אם ועורר עניין רב, אבל הוא מעולם לא הצליח לפרוץ לקבוצת הנוער הראשונה של ברצלונה או לקבל זימון לבוגרים.
בגיל 19 בלבד, פניה הפתיע. הוא היה יכול למצוא לעצמו קבוצה בספרד בקלות יחסית ולהתחיל את קריירת הבוגרים בליגה השלישית או הרביעית בספרד, אבל הרחיק עד זמפלין מיכלובצה, קבוצה קטנה ממזרח סלובקיה. הוא הצטרף לארבעה ספרדים נוספים ובראיון לאתר הרשמי של הקבוצה אמר: "מעולם לא הייתי בסלובקיה ולא ידעתי למה לצפות, אבל מהרגע הראשון קיבלו אותי פה נהדר".
עוד סיפר כי שיחק במחלקת הנוער עם גאבי ואנסו פאטי, ושהיה נוהג להיתקל בליאו מסי בדרכו לאימון. במיכלובצה חתם עד קיץ 2024 והצהיר: "אני מאמין שנוכל לזכות באליפות".
הוא לא זכה באליפות בסלובקיה, אבל הצטיין עם ביצועים טכניים איכותיים ומספרים טובים: 6 שערים ו-6 בישולים בעונת 2022/23. זה הספיק לריגה הלטבית בשביל להגיש לו הצעה מפתה, שכללה שדרוג בשכר בכ-1,000 אחוזים ביחס למה שהרוויח במיכלובצה. את הסלובקים היא פיצתה בסכום של כ-300 אלף יורו על פי הדיווחים.
בשנתיים וחצי האחרונות פניה הפך לאחד מהשחקנים הבולטים בליגה הלטבית. הוא כובש, מבשל, מספק רגעי קסם ונחשב לשחקן מוערך. את עונת 2024 סיים עם 7 שערים ו-4 בישולים והעונה (שנמצאת בעיצומה) יש לו 6 שערים ו-2 בישולים ב-21 משחקים.
אבל באירופה, הספרדי הצעיר עדיין לא שיחק העונה. בשני המשחקים נגד דילה גורי הסיבוב הקודם, הוא ישב על הספסל ולא קיבל אפילו דקה. בלטביה מסבירים שהמאמן אדריאן גולה רוצה שחקנים יותר פיזיים במוקדמות הקונפרנס ליג - אבל מוסיפים שאולי הוא ישתמש בפניה נגד בית"ר ירושלים.
האם בריאן פניה החמיץ את הרכבת לקאמפ נואו? אפשר להגיד שכן, גם אם הקלישאה אומרת ש"בכדורגל הכל יכול לקרות". אבל הדרך שלו לליגה טובה באירופה או ל-MLS בהחלט פתוחה. כמה רגעים מעוררי השראה בזירה האירופית - ותנאי שריגה לא תדרוש עליו סכום גבוה מדי - יוכלו לסמן לו את הדרך לשם.