מכבי חיפה נפרדת היום (ראשון) מדיא סבע, ובכך משלימה תהליך של פרידה כמעט מכל יצרני השערים של העונה שעברה. הירוקים כבשו בעונה החולפת 68 שערי ליגה: סבע היה אחראי ישירות, בין אם בכיבושים או בבישולים, ל-46% מהם. כשלוקחים בחשבון את מכירת דין דוד ליוקהומה מרינוס לפני פחות מחודש, זה רק הולך וגדל.
דוד כבש בעונה החולפת 14 שערים ובישל ארבעה, כלומר סבע ודוד יחד היו מעורבים ישירות ב-49 מתוך 68 שערים של הקבוצה כולה. 72%, שהלכו לאיבוד תוך פחות מחודש. אם לוקחים בחשבון אך ורק את כמות השערים של השניים, ללא בישולים, המספר עומד על 44.1%.
אבל זה לא הסוף: ליאור רפאלוב, שפרש הקיץ לטובת תפקיד מקצועי, היה למעשה הכובש השלישי בטיבו של הירוקים (אם להוציא את גיא מלמד, שכבש 17 מ-21 שערי הליגה שלו במדי הפועל חיפה), עם 10 שערים. יחד עם העזיבה של רפאלוב, מכבי חיפה למעשה איבדה 59% מהשערים שלה בעונה שעברה.
במבט רחב יותר, מכבי חיפה איבדה למעשה את כל ספקי השערים העיקריים שלה בשנים האחרונות, מסבע ודוד, עבור בפרנזי פיירו ועומר אצילי, ועד צ'ארון שרי.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
חיפה הימרה העונה על שני חלוצים בפרופיל גבוה, שאמורים למלא את הוואקום שמעולם לא נראה גדול יותר. רפאלוב שואף לגדולות ונצורות מטריבנטה סטיוארט שכבש שער בכורה במדים הירוקים מול טורפדו ז'ודינו ביום חמישי, ובונה גם על התרומה של ג'ורג'ה יובאנוביץ' שכבר חורר רשתות בישראל בעבר, אבל בגלגולו הנוכחי עדיין נראה חלוד. בסך הכל, חיפה השקיעה קרוב לשלושה מיליון יורו כדי לרכוש את השניים. כדי להצדיק את ההשקעה ולמלא את החלל, הם יצטרכו להבקיע - והרבה.


