האם הפועל באר שבע תיפרד בקרוב מאחד מכוכביה? מאז הפרסום בוואלה ספורט על הרצון של צסק"א סופיה לרכוש את לוקאס ונטורה, בבולגריה עוסקים לא מעט בעתידו של הקשר האחורי, והדיווחים גברו לאחר הדחתה של מחזיקת הגביע מאירופה. היום (שבת) דווח כי צסק"א הגישה הצעה משופרת ומחכה לתשובת הפועל באר שבע, כאשר "אלונה ברקת נוטה יותר להסכים כרגע", כלשון הכתבה באתר "בליץ".
בשעות האחרונות גם נטען כי קרבאח, אלופת אזרבייג'אן, לא מוותרת אף היא על ונטורה ושיפרה את הצעתה, כולל שדרוג לחוזהו של הברזילאי בן ה-27.
בהפועל באר שבע מתייחסים בביטול לכל הדיווחים, גם בחו"ל וגם בארץ, באשר לעזיבה צפויה של שני כוכבי הקבוצה - ונטורה ולוקאס קאנגווה. במועדון לא מתרשמים משום פרסום אודות השניים ולא מאשרים שמתנהל משא ומתן, אלא להפך.
הם מדגישים כי בשלב הזה לא התקבלה שום הצעה ראויה עבור אחד מהם, או הצעה כזו שתגרום להפועל באר שבע לחשוב על כך שהיא צריכה למכור מישהו מהם. במועדון אומנם חשים תסכול גדול על ההדחה מאירופה, אבל מדגישים כי הקבוצה לא נבנתה רק כדי להגיע לליגה אירופית או קונפרנס ליג, אלא כדי לזכות באליפות בארץ, ומכאן שההתנהלות היא כרגיל לגבי השניים ולגבי כל אחד אחר מהסגל.