יותר משבועיים אחרי שנסגרה העברתו של מרטין אנדזי ממ.ס. אשדוד לראפיד וינה, הקבוצה האוסטרית תחתים את הקשר בן ה-22 ולמעשה תרכוש אותו תמורת 2.5 מיליון יורו. ראפיד הפעילה את סעיף השחרור של הקמרוני, אבל העסקה תצא לפועל רק עכשיו בגלל שכעת נפתרו על העניינים הבירוקרטיים, כמו אישור עבודה.
כל הפרטים סגורים ולפי התקשורת האוסטרית, אנדזי יעבור בדיקות רפואיות ויוכרז כשחקן ראפיד במהלך סוף השבוע.
אדריכל העסקה מהצד האוסטרי - לפחות על פי התקשורת המקומית - הוא המנהל המקצועי מרקוס קאצר. וזה לא מקרה.
ככדורגלן קאצר אכל מרורים נגד יריבות ישראליות, אולי זה אפילו גרם לו להעריך את הכדורגל כאן. ב-2009 הוא שיחק 180 דקות בשתי התבוסות של ראפיד וינה להפועל תל אביב בליגה האירופית, 5:1 בבלומפילד ו-3:0 בבירת אוסטריה.
ב-2001, כשהיה שחקן הנבחרת הצעירה של אוסטריה, הוא היה שותף לתבוסה 5:1 לישראל במוקדמות אליפות אירופה. גיא צרפתי, מיכאל זנדברג (צמד), אליניב ברדה ואלי ביטון כבשו אז את השערים של ישראל, את אוסטריה אימן וילי רוטנשטיינר.
אחרי שפרש, קאצר הפך למנהל המקצועי של פירסט וינה מליגת המשנה באוסטריה והוא היה זה שצירף לקבוצה את איתמר נוי - היישר מהפועל אדומים אשדוד - בקיץ 2022.
בקיץ 2023 קאצר חזר לראפיד בה העביר את רוב קריירת המשחק שלו, הפעם בתפקיד המנהל המקצועי - ובאותו קיץ דחף לרכישת ננאד צבטקוביץ' ממ.ס. אשדוד.
בשנה שעברה ראפיד וינה לא צירפה אף שחקן מליגת העל, אבל לקראת עונת 2025/26 קאצר "פיצה" עם שתי החתמות: ז'אן מרסלן הגיע מבית"ר ירושלים ומרטין אנדזי נרכש ממ.ס. אשדוד.