בשעה טובה, כשבוע אחרי תחילת ההכנות, דני אבדיה מצטרף לאימוני נבחרת ישראל. כוכב פורטלנד ומי שאמור להוביל את הנבחרת של אריאל בית הלחמי ביורובאסקט שייפתח בעוד פחות מחודש, לא הורשה להתאמן עד היום בשל מגבלות ביטוחיות הנובעות מחוזהו ב-NBA - אולם כעת הוא קיבל את האישור, ועורך אימון בכורה.
הנבחרת תצא בשבת בערב לרומניה, ולפני ההמראה ינופו שני שחקנים מהסגל הרחב. היא תמריא בראשון בבוקר ללטביה שם תשתתף בטורניר הכנה. בראשון אמור לקחת חלק באימונים גם ים מדר, שמתאושש מפציעה וכמו חברו הטוב אבדיה, טרם התאמן עם יתר השחקנים.
ביום שני תשחק הנבחרת נגד גאורגיה ולמחרת תפגוש את אסטוניה. ביום רביעי היא תמריא מלטביה לקפריסין ותערוך שם שני משחקי הכנה נוספים מול יוון וקפריסין. סרביה תשתתף אף היא בטורניר, אך לא תשחק נגד ישראל.