בטורקיה חושפים פרטים חדשים מאחורי ההצעה של אמדספור לדיא סבע, שלפי דיווחים כבר סיכם תנאיו את בקבוצה ויעזוב את מכבי חיפה לאחר משחקה הקרוב בקונפרנס ליג ביום חמישי.
הקבוצה מליגת המשנה בטורקיה אמנם לא נחשבת לשם גדול בכדורגל המקומי ואף סיימה את העונה שעברה במקום התשיעי בלבד, אולם בקיץ האחרון חל מפנה במטרות והיעדים של הקבוצה, והוחלט להשקיע סכומים גבוהים על מנת להצעידה לליגה הבכירה.
נשיא המועדון בורק באיסל התראיין אתמול (שלישי) לתקשורת הטורקית והצהיר חגיגית: "המטרות שלנו עלו שלב אחד קדימה. אנחנו נחושים לעלות לליגה הראשונה". לדבריו של באיסל, הקבוצה תכריז בקרוב על ארבע החתמות חדשות. "בלם, קשר קדמי, קשר אחורי ושחקן כנף", הוא אומר, ומסביר: "אנחנו פועלים בהתאם לבקשות של הצוות המקצועי והמאמן שלנו".
בטורקיה ציינו אתמול ש"דיא סבע יוכל להיות החתיכה החסרה כדי לצאת לדרך, ולהתחיל להגשים את משאלת העלייה לליגה הבכירה". אם אכן יצטרף, סבע יהיה ללא ספק אחד השחקנים המרכזיים בקבוצה, וכמו במכבי חיפה גם באמדספור יישענו רבות על היכולת שלו לייצר שערים ובישולים. סבע כבר היה בפוזיציה דומה לפני תשע שנים, כשהעלה את מכבי נתניה בחזרה לליגת העל וסיים את עונת 2016/17 כמלך השערים שלה בלאומית אחרי עונה של 18 שערים ו-12 בישולים.
יתרון (5) 150
21:30

אולימפיה מילאנו
(3+)

מונאקו
משחק ראשון למילאנו בביתה. מונאקו גילתה חוסר יציבות במשחקיה עד כה. לדעתנו יהיה משחק צמוד והיתרון בווינר למילאנו משחק לטובתה.
יתרון (5) 192
21:45

פאריס באסקטבול

וירטוס בולוניה
(4+)
פאריס נראתה מצוין נגד מכבי תל אביב, אך נראתה נורא נגד לה מאן ופנר, כך שהיא לא יציבה. וירטוס ניצחה את ריאל, והפסידה לוולנסיה, אך התאוששה בליגה מול נאפולי. וירטוס נראית כרגע איכותית יותר והליין איתה
יתרון (5) 243
21:45

בלארוס
(3+)

דנמרק
למרות היחסים, הפערים בין הנבחרות מאוד גדולים. בשילוב העובדה שבלארוס לא מארחת בביתה אלא במגרש ניטרלי, וכשההגנה הדנית לא ספגה במשחקים האחרונים שלה אפילו שער אחד, האורחת יכולה להביס כאן
רגיל (5) 300
21:45

קפריסין

בוסניה-הרצגובינה
נבחרת קפריסין לא בתקופה טובה ולא הצליחה לנצח בחמשת המשחקים הקודמים. עבור בוסניה אלו נקודות שאסור לה לפספס. היא איכותית קצת יותר, ותנצח כאן
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן
מי שראו את הדיווחים בנוגע לסבע אמש והרימו גבה, הם אוהדי סיבאספור, הקבוצה בה סבע שיחק בעבר. סיבאס ירדה לליגת המשנה בעונה החולפת וכמו אמדספור, גם היא שואפת לעלות ליגה, רק שהפעם סבע לא יהיה לצידה. ברשתות החברתיות תהו אמש: "אם סבע החליט להגיע לאמדספור, למה הוא לא חוזר אלינו?".
כזכור, סבע עזב בזמנו את סיבאספור אחרי חצי עונה מוצלחת (שישה שערים ושבעה בישולים ב-20 הופעות) בין היתר משום שלא התלהב להישאר בעיר שנחשבת לא אטרקטיבית במיוחד. דיארבקיר, העיר בה משחקת אמדספור, לא נחשבת אטרקטיבית יותר, ועל כן כבר עולות לא מעט תהיות.
סבע כידוע קיווה להישאר במכבי חיפה אחרי עונת שיא ברמה האישית, אבל לא הצליח לפתור את ענייניו מול רשויות המס, ולמעשה נאלץ לעזוב בשל הצורך להתגורר מחוץ לישראל לשנתיים נוספות, כדי להימנע מתשלום מס של מיליונים.
אמדספור שיפרה משמעותית את הצעתה ב-48 השעות האחרונות, כולל שכר גבוה לשחקן שמרוויח כ-600 אלף יורו אצל הירוקים, ונראה כי זה מה שעשה את ההבדל.
אמדספור צפויה להציע למכבי חיפה פיצוי של 600 אלף יורו. גורמים במועדון הירוק ציינו כי עד כה לא התקבלה הצעה רשמית, אך הם מודעים לאופציה הטורקית שעומדת בפני סבע ולשלוש הצעות נוספות בהן הוא מחזיק, ואכן מעריכים שיעזוב בשל בעיית המס.