וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוי לוי ואריאל גל זכו במדליית כסף באליפות אירופה לנוער בסירות 470

עודכן לאחרונה: 27.7.2025 / 19:14

שבועיים לאחר מדליית הזהב באליפות העולם בנוער, עוד הישג נהדר לצמד הישראלי: "אנחנו מצליחים לשמור על יציבות לאורך כל התחרויות, וזה אולי הכוח הכי גדול שלנו"

תיקתקנו, סיכום אירועי היום בספורט, 27.7/ספורט1

רוי לוי ואריאל גל הוכתרו היום (ראשון) כסגני אלופי אירופה לנוער בדגם סירת 470. לאחר שזכו במדליית זהב באליפות העולם לנוער לפני כשבועיים, השניים ממשיכים את שנת הפריצה שלהם ומוסיפים עוד תואר לפודיום המרשים.

התחרות, שנערכה בפורטוגל, הייתה צמודה ומותחת עד לרגע האחרון, כשצוות לוי וגל נאבק על התואר מול יריביהם הצרפתים. לאורך כל התחרות הפגינו הישראלים שייט מרשים ועקבי, ניצחו בשלושה מתוך 11 שיוטים ולא סיימו אף שיוט מחוץ לעשירייה הראשונה - הישג שהשאיר אותם צמודים לצמד הצרפתי שהוליך מהפתיחה.

לשיוט המדליות הגיעו לוי וגל עם הבטחה למדליית כסף, אך נדרשו לצמצם פער של חמש נקודות מהצרפתים כדי לזכות בזהב. לשם כך, היה עליהם לסיים לפני הצרפתים כשביניהם לפחות שתי סירות. הישראלים פתחו את שיוט המדליות באגרסיביות, אך סיימו במקום החמישי, בעוד הצרפתים סיימו רביעיים - תוצאה ששמרה את מדליית הכסף אצל הצוות הישראלי והמשיכה את רצף ההצלחות המרשים שלהם בקטגוריית הנוער.

"שבועיים אחרי אליפות העולם, לזכות שוב במדליה זה מאוד מרגש", אמר רוי לוי בסיום. "כמובן שרצינו זהב, אבל אנחנו גאים במה שהשגנו השנה - גם בנוער וגם בבוגרים". אריאל גל הוסיפה: "אנחנו מצליחים לשמור על יציבות לאורך כל התחרויות, וזה אולי הכוח הכי גדול שלנו. העקביות חשובה מאוד, וכבר עכשיו אנחנו חושבים איך ממשיכים את זה גם בעונה הבאה, בקטגוריית הבוגרים".

רוי לוי עם אריאל גל, שייטים בסירות 470. GONCALO MELO, אתר רשמי
עוד הישג נהדר. רוי לוי ואריאל גל/אתר רשמי, GONCALO MELO

בגיל 19 בלבד, הצוות הישראלי ממשיך להפגין יכולת יוצאת דופן, תוך כדי שהוא מתמודד גם בזירה הבוגרת. רק לפני חודש סיימו את אליפות העולם לבוגרים במקום ה-22 - הישג מרשים, במיוחד לאור העובדה שהחמיצו שיוט בשל אילוצים ביטחוניים עם פתיחת הלחימה מול איראן.

ניתאי חסון, השייט האולימפי שהחליף את מאמן הנבחרת ים אמיר בתחרות, סיכם: "רוי ואריאל ממשיכים להפגין עקביות ברמה הכי גבוהה. שתי מדליות בשבועיים - זה מדהים. יש לנו צוות איכותי שנותן פייט גם מול בוגרים, ויהיה מרתק לעקוב אחריהם בשלוש השנים הקרובות".

שי בובר, יו"ר איגוד השייט: "רוי ואריאל ממשיכים להראות יציבות בצמרת, ותוך שבועיים מוסיפים מדליה חשובה מאליפות אירופה. מכאן הפוקוס עובר לעונה הבאה בבוגרים, שם הם יתמודדו על ייצוג ישראל באולימפיאדת לוס אנג'לס 2028. ברכות גם למאמן ים אמיר, למאמן המשימה ניתאי חסון ולמועדון שדות ים".

עם סיום העונה הבינלאומית, יתמקדו לוי וגל באליפות ישראל שתתקיים בספטמבר - שם צפוי קרב מעניין במיוחד מול הצוות הוותיק של ניתאי חסון וסער תמיר.

בתחרות השתתפו גם הצוותים תהילה סידס ואמיתי לבקוביץ (מקום 20), ומעיין שמש ועידו טרויים (מקום 34 מתוך 49 צוותים). במקביל נערכה גם אליפות אירופה לנוער בדגם 420, שם סיימו זיו שטוב וליה שפר במקום ה-16, ליאון טרספוב ואיתן מור במקום ה-53, יובל פלג ונועם זמיר במקום ה-58, ותמר בר ורותם גלבוע במקום ה-65 מתוך 128 צוותים. צוותי ה-420 אומנו על ידי לינור קליגר, בסיוע סער תמיר - שותפו של ניתאי חסון לסירה.

  • עוד באותו נושא:
  • שייט

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully