לאחר קיץ של תקוות ואופטימיות בברוקלין, ליגת הקיץ בלאס וגאס סיפקה זריקת מציאות - ולא מעודדת - לעתיד הקרוב של הנטס. שני כתבים בולטים של "האתלטיק", ג'ון הולינג'ר ולו מארי, לא חסכו ביקורת על הרוקיז של הקבוצה, ביניהם בן שרף ודני וולף.
במאמרו, ציין הולינג'ר ש"ארבעה מחמשת שחקני הסיבוב הראשון של הנטס שיחקו בווגאס, וזה פשוט לא נראה טוב". לדבריו, שניים מתוך שלושת השחקנים עם מדד ה-PER (מדד יעילות שפיתח לפני מספר שנים) הגרוע ביותר היו שייכים לברוקלין: נולאן טראורה ובן שרף, בעוד שדני וולף ואיגור דמין "לא היו הרבה יותר טובים".
לדבריו, "בהתחשב בכך שלרבים מהצופים בליגה כבר היו שאלות לגבי הבחירות של ברוקלין והאסטרטגיה שלה בליל הדראפט, זו לא הייתה פתיחה מוצלחת".
הביקורת אינה מסתיימת שם. הולינג'ר מצביע על חוסר התאמה בסיסי בין השחקנים:"כל ארבעת שחקני הסיבוב הראשון ששיחקו הם כאלה שצריכים את הכדור ביד כדי להיות אפקטיביים, אבל אינם מאיימים מהשלוש. זה לעיתים קרובות הוביל למצבים שבהם מישהו כמו שרף או וולף פשוט עמד בפינה, לכאורה כ'מרווח מגרש'".
לפי הולינג'ר, בן שרף אמנם הצליח לשפר במעט את שורת הסטטיסטיקה שלו ("לפחות הוא שדרג את שורת הנתונים עם קצת הגנה מבטיחה ויצירת מצבים"), אבל הוא סבל מנתוני קליעה זהים לטראורה - כלומר נמוכים מאוד. גם לו מארי כתב קודם לכן כי שרף "החזיק מעמד היטב הגנתית והוביל את הנטס עם 11 אסיסטים", אך עם אחוזים עגומים: 30.4% מהשדה, 0 מ־4 מהשלוש, ו-7 מ-13 מהעונשין.
מארי החמיא לוולף בכתבה שלו על היכולות ההגנתיות: "הוא ביצע מהלכים הגנתיים, עם שלוש חטיפות ושש חסימות בשלושה משחקים. הוא הראה שהוא יכול לעשות קצת מהכל בהתקפה, עם ובלי הכדור".
אבל אצל הולינג'ר, הטון שונה. לדבריו, וולף מצא את עצמו לעיתים קרובות בעמדות לא טבעיות עבורו, כחלק מהבעיה הרחבה של מבנה הסגל. היותו שחקן שדורש את הכדור כדי לתפקד אך אינו "מרווח" אפקטיבי, הדגישה את הפער בין כישוריו לבין הצרכים של הקבוצה: "הוא עמד בפינה כאילו הוא מרווח מגרש, וזה פשוט לא זה".
"זה לא היה קמפיין טוב, ולא התחלה טובה למחזור דראפט שממילא עורר שאלות", סיכם העיתונאי הבכיר.
העיתונאי האמריקאי סם וסני הוסיף וניתח: "בן שרף ממש התקשה, לא קלע טוב. אני מוכן לתת לו ליהנות מהספק, כי העונה שלו היתה כל כך ארוכה ומתישה. לא חשבתי שהוא נראה טוב במיוחד, היה נראה שהוא מתקשה מאוד למשך פרקי זמן ארוכים. ראינו ממנו קצת יכולות מסירה, אבל לא הרבה מעבר לזה. בסך הכל, אני לא משוכנע שאף אחד מהרוקיז הללו מוכן להיות שחקן רוטציה - וזה התפקיד שהם הולכים לקבל בשלב מוקדם מאוד".