נשיא ברצלונה ז'ואן לאפורטה העניק ריאיון מקיף ל"מונדו דפורטיבו" לקראת פתיחת העונה החדשה והתייחס למגוון נושאים מרכזיים - מהחתמות הקיץ וההכנות לחזרה לקאמפ נואו, ועד לסערת יום ההולדת של לאמין יאמאל והיחסים המתוחים עם אופ"א. כבר בתחילת הריאיון, שפורסם בהמשכים, התמקד לאפורטה בעסקה הבולטת ביותר של הקיץ - החתמתו של מרכוס רשפורד ממנצ'סטר יונייטד.
לדבריו, המשא ומתן סביב רשפורד היה אחד המורכבים בקיץ, אך בסופו של דבר הסתיים בהצלחה לשביעות רצון כל הצדדים. "זה היה מקרה מסובך יותר מאשר בעמדת השוער, כי היו הרבה דעות מעורבות", סיפר לאפורטה. "אני מאוד מרוצה שהבאנו את מי שאני הכי רציתי. גם לואיס דיאס היה שחקן שאהבתי, אבל ליברפול לא שחררה, ולמרות שהוא רצה לבוא, זה היה קשה מדי. גם ניקו וויליאמס עלה כאופציה, הסוכן שלו פנה אלינו, אבל הבנו שיש יותר מדי הבדלים בתנאי העסקה, דדליין של 48 שעות לא הביא להסכמות, והחלטנו שלא נבצע את ההחתמה. במקביל, התקדמנו עם רשפורד - והדברים התבהרו".
לשאלה מה הוא אוהב בכוכב האנגלי, השיב לאפורטה בהתלהבות: "הוא מגיע בגיל נהדר, עם איכות גבוהה מאוד ומוטיבציה אדירה. התרשמתי מהכנות שלו, הוא חלם לשחק ביונייטד כל הקריירה, זה המועדון שבו גדל מגיל שבע. אבל כשמשהו השתנה בחיים שלו, הוא הפנה את המבט לברצלונה. תמיד הייתה לו פינה חמה למועדון הזה, הוא אפילו התמודד מולנו בעבר, ועכשיו הוא מגיע חד ונחוש, כמו סלע. הוא אמר לי שהוא רוצה לזכות בליגת האלופות עם ברצלונה ובמונדיאל עם אנגליה. הוא נקלט נהדר, ואני מאושר. לפני שנתיים הוא זה שהדיח אותנו מהליגה האירופית, עכשיו הוא איתנו".
בהמשך הריאיון התייחס לאפורטה לסערה הקטנה שנוצרה סביב חגיגת יום הולדתו ה־1- של לאמין יאמאל, שהוזמנו אליה יוטיוברים, טיקטוקרים ואמנים. "זו הייתה מסיבה פרטית, והוא יודע שכל מה שהוא עושה נמצא תחת זכוכית מגדלת", אמר. "לי אישית רק חבל שלא הלכתי. זו הייתה חגיגה יפה, הם היו לבושים באלגנטיות, חגגו כמו שצריך, והוא הגיע לאימון למחרת והתאמן כמו כולם. אין לי מה להאשים אותו, להפך, מגיע לו מזל טוב ואני שמח שנהנה."
החלק השני של הריאיון יפורסם ביום שבת ויכלול התייחסות להיבטים נוספים, כמו העיכובים בעבודות בקאמפ נואו, היחסים עם אופ"א והעתיד של מיזם הסופרליג.