המצב של הטניסאי היווני סטפנוס ציציפאס רק הולך ומחמיר. הדעיכה שלו נמשכת כבר חודשים ארוכים, כשלאחרונה הוא נאלץ לפרוש מטורניר ווימבלדון לאחר שהפסיד את שתי המערכות הראשונות בסיבוב הראשון מול הצרפתי ולנטין רוייה.
ציציפאס, המדורג כיום במקום ה־29 בעולם, רשם רק שני ניצחונות בארבעת טורנירי הגראנד סלאם האחרונים. יתרה מכך, הוא גם נפרד ממאמנו גוראן איבניסביץ' לאחר פחות מחודשיים של שיתוף פעולה.
איבניסביץ', אלוף ווימבלדון לשעבר, שאימן בעבר את נובאק ג'וקוביץ' ואת ילנה ריבאקינה, לא חסך במילים לאחר הפרישה של ציציפאס, ובנאום חריף האשים אותו בהכנה לקויה וחוסר מחויבות.
"זה פשוט וזה לא פשוט", אמר איבניסביץ', "דיברתי איתו המון פעמים. אם הוא יפתור כמה דברים מחוץ לטניס, יש לו סיכוי והוא יחזור למקום שאליו הוא שייך, כי הוא שחקן טוב מדי מכדי לא להיות בטופ 10. הוא רוצה - אבל הוא לא עושה כלום. רק 'אני רוצה, אני רוצה', אבל אני לא רואה התקדמות. הייתי בשוק - לא ראיתי שחקן פחות מוכן ממנו בכל הקריירה שלי. עם הברך שלי, אני פי שלושה יותר בכושר ממנו. זה ממש גרוע".
ציציפאס, שבעבר דורג במקום השלישי בעולם, נמצא בירידה חדה. העונה על דשא הניבה לו רק ניצחון אחד - משחק מול לוצ'יאנו דרדרי בסיבוב הראשון של טורניר האלה.
למרות הדברים של איבניסביץ', ציציפאס התייחס לפרידה ממנו בכבוד. "העבודה עם גוראן איבניסביץ' הייתה קצרה אך אינטנסיבית, וחלק חשוב ומשמעותי במסע שלי," כתב ברשתות החברתיות. אני מודה לו על הזמן, המאמץ והאנרגיה שהשקיע בי ובצוות שלי. כעת, כשדרכינו נפרדות, יש לי רק כבוד לגוראן - לא רק על הישגיו בטניס, אלא גם על מי שהוא כאדם. אני מאחל לו את כל הטוב שבעולם בהמשך הדרך."
הקרואטי עצמו אמר שההחלטה להיפרד נכונה. "הייתה לנו שיחה נעימה אתמול. שום דבר רע", אמר איבניסביץ'. "הוא חוזר לאביו, חוזר לשורשים שלו. היו לו את התוצאות הכי טובות כשאביו אימן אותו; אבא שלו מכיר אותו הכי טוב, אז אני מסכים שזו ההחלטה הנכונה. אני מקווה שהוא יחזור למקום שאליו הוא שייך, ומאחל לו את כל הטוב בעתיד".