רון הארפר, שחקן העבר של שיקגו המיתולוגית, ומי שזכה בשלוש אליפויות לצד מייקל ג'ורדן וסקוטי פיפן, עולה לכותרות בארה"ב לאחרונה בשל דעות נחרצות שהוא לא מהסס להביע ברשתות החברתיות בשלל נושאים - מכדורסל ועד פוליטיקה.
אבל אתמול (רביעי) היה מי שחשב שהארפר בן ה-61 הלך רחוק מדי, כשקרא לנהוג באלימות כלפי מוסלמים שחסמו כבישים בפילדלפיה כחלק מטקס תפילה.
הארפר התייחס לסרטון שהופץ בארצות הברית, ובו נראים מהגרים מוסלמים מתגודדים באמצע הכביש בפילדלפיה וחוסמים אותו כדי להתפלל יחד. הארפר, רפובליקני עם דעות שמרניות למדי, כתב בתגובה לסרטון: "תדרסו אותם. תעופו מהרחובות".
הסרטון שהחל את המהומה
Muslim immigrants SHUTDOWN streets in Philadelphia, so they can pray…
— American AF ?? (@iAnonPatriot) July 22, 2025
? pic.twitter.com/SxHjKbVfOY
Ron Harper ? pic.twitter.com/ISma30zSwu
— NBACentral (@TheDunkCentral) July 23, 2025
כמובן שהתגובה, שהופצה באמצעות צילומי מסך, התפשטה מהר מאוד ברחבי הרשת והארפר קיבל עשרות תגובות, כולל קללות ואיומים. אבל זה לא גרם לו לחזור בו, או להתנצל.
"הכבישים נועדו למכוניות ומשאיות. מה לגבי אנשים שצריכים להגיע לבית חולים, או לאסוף את הילד שלהם? מותר להתפלל, אבל למה באמצע הכביש או ברחוב? הם מהווים סכנה על כולנו", הוסיף הארפר, שהבהיר שהוא לא חוזר בו מהדברים הקשים. "הרי המוסלמים מתפללים בשעות קבועות, והם יודעים מתי יצטרכו להתפלל", תהה, "אז למה לא לדאוג שהתפילה תתקיים במקום בטוח, שלא תפגע במרחב הציבורי?".
הארפר מזוהה כאמור יותר מכל עם שיקגו בולס, וזכור מהימים בהם שיחק בקבוצה הגדולה של ג'ורדן ופיפן. מלבד שיקגו, הארפר שיחק גם בקליבלנד, לוס אנג'לס קליפרס ולוס אנג'לס לייקרס, ושימש כעוזר מאמן דטרויט בעבר. סך הכל, ברזומה שלו כשחקן חמש אליפויות NBA. בנו, רון הארפר ג'וניור, הוא שחקן NBA בעצמו שמשחק כיום בדטרויט.