איה מזור (ע.ל.ה מזכרת בתיה) ויוגב דגן (מכבי גדרות) סיימו היום (רביעי) במקום התשיעי בתרגיל מיקס דואט טכני באליפות העולם בשחייה אמנותית, המתקיימת בסינגפור. הצמד הישראלי קיבל ציון של 186.7492 נקודות - שיפור משמעותי של כמעט 10 נקודות מהתוצאה שקבע באליפות אירופה האחרונה, שנערכה בחודש שעבר בפורטוגל.
עיקר השיפור הגיע מציון ההתרשמות האמנותית, שקפץ מ-85.20 נקודות בפורטוגל ל-101.92 נקודות בסינגפור - שדרוג של יותר מ-16 נקודות. העלייה המרשימה נזקפת לשינויים שביצע צוות האימון בכוריאוגרפיה, במטרה להדגיש את הדינמיקה בין השחיין לשחיינית ולהעצים את האפקט האמנותי של הביצוע.
המקום התשיעי נחשב להישג יפה במיוחד עבור המיקס דואט הישראלי, על רקע התחרות העזה באליפות הנוכחית, בה משתתפות מספר שיא של מדינות, כולל שובן של רוסיה ובלרוס - שתיים מהמעצמות הבולטות בענף - לאחר היעדרות מאז תחילת המלחמה באוקראינה.
מחר תסיים אליפות העולם את חלקה בענף השחייה האמנותית עם מקצה הקבוצתי האקרובטי, בו תשתתף גם הנבחרת הישראלית.