ארבעה וחצי חודשים עברו מהרגע שבו עלה לראשונה שמו של ואסילייה מיציץ' בהקשר של הפועל תל אביב ועד לרגע שבו חתם הגארד הסרבי המעוטר על החוזה בהפועל תל אביב לשלוש שנים, הלילה (בין שלישי לרביעי). ארבעה חודשים שבהם, לרוב אנשי הכדורסל האירופי, היה נראה כי המהלך הוא כמעט בגדר בלתי אפשרי, וכי הסרבי יעדיף לחתום בקבוצה אחרת, אבל לעופר ינאי והכוורת הבכירה שלו היה ברור שמיציץ' יחתום.
ינאי סיפר כי קיבל שיחת טלפון ממיציץ' אחרי שהאדומים עברו את טורק טלקום ברבע גמר היורוקאפ, דבר שגרם ללא מעט תהיות, אבל באירופה כבר הציבו את הסטנדרט שהפועל שמה על השולחן: 5 מיליון דולר לעונה למשך שלוש שנים. לבסוף, הפער בין אותה הצעה שעמדה באוויר אז לבין החתימה על החוזה היה קטן. בנוסף, קיבל צ'ופר כדי לעודד את הגעתו: מניות בתוך המועדון - מה שדחף אותו לחתימה.
אף קבוצה לא באמת התקרבה להצעה, והשחקן שיעלה להפועל יותר מ-30 מיליון שקל עלות מעביד בעונה, ילבש את המדים האדומים בשנים הקרובות.
עד כמה היו בטוחים בהפועל שיצליחו להנחית את מיציץ'? מאז ההדחה נגד הפועל ירושלים, לפני למעלה מחודש וחצי, היו על הפרק רק שני שחקנים שהיו אמורים להגיע על תקן של רכז מוביל - מיציץ' וטי ג'יי שורטס. בתקופה שבה שורטס היה רלוונטי, מיציץ' עוד היה באוויר בכל הנוגע לסיטואציה שלו בארצות הברית, ובמקביל החלה המערכה עם איראן, הפועל עוד לא סגרה את האירוח בסופיה, וכל השאלות הללו הובילו את שורטס לא להתלבט לפני שחתם בפנאתינייקוס.
כשהחל מיציץ' לנדוד בארצות הברית, בתחילה מפיניקס בחזרה לשארלוט ולאחר מכן למילווקי, בהפועל כבר היו איתו בקשר. הפועל כבר סגרה את המעבר לסופיה, החלה להחתים שחקנים, כולל את חברו של מיציץ' מאנאדולו אפס אלייז'ה בריאנט, והכיוון היה ברור יותר. השחקן הביע נכונות להגיע למועדון, כשברקע החלו להצטבר הצעות נוספות. הכוכב האדום, אולימפיאקוס ופנרבחצ'ה שוחחו עם נציגו.
אלא שבהפועל רק שיפרו את ההצעה כל הזמן. על פי המידע שמגיע מהמועדון, מלבד השכר שלו, שמתקרב ל-6 מיליון דולר לעונה, מקבל מיציץ' גם מניות בתוך חברת הניהול של הקבוצה, כשעדיין לא ברור מה יעשה איתם בשלב הראשוני או האם יהיו לו זכויות בתוך ההחלטות של הפועל, אך מדובר בתוספת כספית חשובה. לאורך כל התקופה היה איטודיס בקשר ישיר עם השחקן וקיבל מסרים שיהיה מוכן לחתום בהפועל.
הדיווחים שהחלו לצאת אתמול באירופה, תחילה שסיכם באולימפיאקוס, ולאחר מכן בריאל מדריד, היו לא מפתיעים לאור השיחות של ינאי במוצאי שבת עם אוהדי הקבוצה. הוא סיפר להם על השתלשלות העניינים ואמר שעד יום שלישי ידע האם העסקה תצא לפועל, והיא אכן התרחשה.
"סוף לשמועות": הפועל תל אביב מכריזה על החתמת מיציץ'
No more rumors ?️ pic.twitter.com/8S023XUN8K
— Hapoel Tel Aviv BC (@HapoelTLVBC) July 16, 2025
עופר ינאי מברך את מיציץ' על הגעתו להפועל תל אביב
Perfect color ❤️
— Ofer (@OferYannay) July 16, 2025
Welcome VM let's make history together pic.twitter.com/R7cT15AWiy
מיציץ' צפוי להתייצב לאימוני הפועל תל אביב ועל פי אנשי הקבוצה גם לא הביע שום חשש להגיע לישראל. בשלב הזה לא ברור האם בהפועל מתכוונים לכלול אותו בסגל של אותם שחקנים שישחקו בליגת העל במקביל ליורוליג, כשברור שלא כל השחקנים יוכלו לעשות זאת.
הקו האחורי של האדומים כולל נכון לעכשיו את מיציץ', טיילר אניס, ים מדר, בר טימור, אלייז'ה בריאנט ואנטוניו בלייקני. גם כריס ג'ונס צפוי לחתום על פי הדיווחים, ודי ברור שלא כל השחקנים יתלבשו למשחקי היורוליג, וייתכן שחלקם יהיו יותר בסגל הליגה מאשר באירופה.