מכבי תל אביב הודיעה היום (שלישי) על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת הפינטק הבינלאומית Rapyd, אשר ילווה את המועדון במשך 7 השנים הקרובות - "ויסמן קפיצת מדרגה משמעותית בדרך שבה נראה, פועל ומתקדם המועדון בזירה הבינלאומית" - לשון ההודעה של המועדון. ההסכם בין ראפיד למכבי הוא על סך 3 מיליון דולר לעונה, כפול מההסכם הקודם בין הצהובים לספונסר הראשי הקודם פלייטיקה.
עוד כתבו הצהובים: "החיבור הראשון בין מכבי ל-Rapyd נולד כבר בקיץ 2020, אז חתמו הצדדים על הסכם ראשוני לחמש שנים. כעת, עם הרצון ההדדי להעמיק את הקשר - נחתם הסכם חדש, רחב ומעמיק יותר, במסגרתו תהפוך Rapyd לנותנת החסות הראשית. מרגע זה שמה הרשמי של הקבוצה יהיה מכבי Rapyd תל אביב ושמה של החברה יתנוסס בגאווה על חזית גופיית המשחק של השחקנים.
"ההסכם החדש מביא עמו חזון חדשני, עוצמתי ומעורר השראה, שנועד להצעיד את מכבי לעידן טכנולוגי וגלובלי - עידן של חדשנות, חשיבה מחוץ לקווים ושיתופי פעולה בין-לאומיים שיציתו את הדמיון ויחברו בין ספורט, קהילה וטכנולוגיה מתקדמת.
"מדובר בהסכם חסר תקדים לא רק באורכו אלא גם בהיקפו הכלכלי, מה שמהווה הבעת אמון יוצאת דופן במועדון ובפוטנציאל המסחרי והבין-לאומי שלו. מדובר באחת ההשקעות הגבוהות והמשמעותיות ביותר שנראו בזירת הספורט המקומית.
"Rapyd היא חברת פינטק גלובלית מובילה, המפתחת פתרונות חדשניים לניהול תשלומים ומעניקה פתרונות סליקה למיליוני לקוחות ברחבי העולם. החברה מאפשרת לעסקים לבצע, לקבל ולנהל תשלומים במעל 100 מדינות - בקלות, במהירות ובביטחון. עם מרכז פעילות גדול בישראל ומוקדי פעילות בשלל נקודות ברחבי הגלובוס, Rapyd נחשבת כיום לשם מוביל בתעשיית הפינטק העולמית".
"בימים האחרונים הושלמו המגעים שהובילו לחתימה על הסכם חסות רב שנתי עם החברה המכובדת Rapyd, מהחברות המובילות בתחומה", ברך על המוגמר יו"ר המועדון שמעון מזרחי. "כבוד רב הוא למועדון הכדורסל מכבי תל אביב, כי במסגרת פעילותה למען הקהילה בחרה Rapyd ליתן חסות לקבוצתנו".
"בדומה ל- Rapyd, לה שלוחות רבות במדינות ברחבי העולם, מופיעה קבוצתנו במרבית מדינות אירופה והשנה אף בדובאי, גורם המהווה את הגברת החשיפה למותג באופן משמעותי. בטוחני כי קשר הדוק זה יהווה נדבך נוסף לחוזקה ולאיתנותה של קבוצתנו היקרה ועל כך נתונה תודתנו ל- Rapyd".
"כחברה עם שורשים עמוקים בישראל והשפעה גלובלית, החיבור למכבי תל אביב מרגש אותנו מאוד", אמר אריק שטילמן, ממייסדי Rapyd ומנכ"ל החברה. "אנחנו מאמינים בכוח של ספורט לחבר בין אנשים, ערכים וטכנולוגיה - ומכבי היא פלטפורמה מושלמת לכך. זה הרבה מעבר לחסות - זו הצהרה על דרך משותפת".
בפן הטכנולוגי-מקצועי הוסיף שטילמן: "הכדורסל האירופאי נמצא ברגע נדיר לפני צמיחה משמעותית וכניסה לשווקים חדשים במזה"ת ובאסיה. אנחנו מאמינים שהפוטנציאל של שיתוף הפעולה הזה חוצה יבשות וגם יאפשר להשתמש בטכנולוגיות AI חדשניות כדי לחזק את הקשר לאוהדי הקבוצה ולשפר את ביצועי השחקנים".
"זהו רגע של גאווה עצומה עבור כולנו", אמר מודי פלד, מנכ"ל מועדון הכדורסל מכבי תל אביב. "Rapyd היא הרבה יותר משותפה, היא חלק ממשפחת מכבי. ההסכם הזה הוא ביטוי לאמונה במועדון ולשאיפה המתמדת לשלב בין ספורט מצוין לערכים של קידמה, השראה וחשיבה גלובלית".
"מדובר במהלך אסטרטגי ששם את מכבי במקום אליו היא שואפת להגיע, הצמרת של עולם הספורט - גם מבחינה עסקית וגם מבחינה מיתוגית", אמר דורון ג'מצ'י, סמנכ"ל שיווק ומכירות במועדון. "Rapyd היא שותפה מלאה לדרך והפעילות שנשיק יחד בשנים הקרובות תביא לידי ביטוי את החזון שלנו ואת עוצמת המותג מכבי".