משרד הזכויות החברתיות בספרד פנה לפרקליטות, לנציב תלונות הציבור וליחידה למלחמה בפשעי שנאה בדרישה לבדוק האם חוק הנכות - האוסר על קיומן של הופעות שמלעיגות או מבזות אנשים עם מוגבלות - הופר במסיבת יום ההולדת של הכדורגלן לאמין ימאל.
על פי דבריו של חסוס מרטין, מנכ"ל תחום הנכות במשרד, שצוטטו בסוכנות הידיעות EFE, המשרד בראשותו של פבלו בוסטינדוי ביקש לבדוק האם נעשה ביזוי של אנשים נמוכי קומה במסיבה לציון יום הולדתו ה-18 של כוכב ברצלונה, וכך ייתכן שהחוק הופר. אף על פי שהחוק אינו כולל סעיף ענישה, הוא אוסר על מופעים מסוג זה כבר כמעט שלוש שנים.
הממשלה שואפת כעת להסדיר בחוק מופעים מסוג "הלוחם הכבאי" (Firefighter Bullfighter) - מופעים שבהם אנשים עם מוגבלות מוצגים באופן משפיל - ולסווג חשיפה ציבורית של אדם בשל מוגבלותו כעבירה חמורה שדינה קנס כספי של בין 600 אלף למיליון יורו. הרפורמה צפויה להיות מאושרת בישיבת מועצת השרים הקרובה ביום שלישי.
? Images of the people with dwarfism leaving Lamine Yamal's birthday party.
— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) July 14, 2025
They were hired for entertainment use for which Lamine Yamal will face legal action from The Association of People with Achondroplasia and other Skeletal Dysplasias.
(? @touchlinex) pic.twitter.com/iTI6M7W579
מרטין הביע דאגה מכך ש"צעיר עם כל כך הרבה עוקבים, המשמש מודל לחיקוי לצעירים רבים, בוחר לערוך מסיבות מסוג כזה, שיכולות להוות השפעה שלילית על הנוער".
עוד הוסיף כי "מטריד לראות שאנשים בעלי ממון וכוח סבורים שהם חסינים מעונש", והבהיר כי מאז החוק נכנס לתוקף לפני שלוש שנים, משרדו של השר בוסטינדוי לא ישב בחיבוק ידיים מול רמזים להתנהלות פסולה כפי שפורסמה בתקשורת: "החוק חל על כולם - הענווים והחזקים כאחד".
"יש לפתוח בחקירות הרלוונטיות, ולפעול בהתאם לממצאים", סיכם מרטין.
Lamine Yamal at his birthday party. ? pic.twitter.com/vxKGJ5qsqX
— The Touchline | Football Coverage (@TouchlineX) July 14, 2025
למסיבה המדוברת הוזמנו גם לא מעט דוגמניות. אחת מהן, קלאודיה קאלבו, סיפרה: "הציעו לנו 10-20 אלף יורו כדי להגיע, אבל לא ידעתי למה מצפים מאיתנו. הם ביקשו נשים בלונדיניות עם מידות חזה מסוימות. לא הרשו לנו להביא טלפונים".