ערב ראשון ולא מוצלח של צוות השיפוט אתמול (ראשון) בבלומפילד. משחק אלוף האלופים פתח רשמית את עונת 2025/26 בישראל ובאיגוד הציבו את גל לוי כשופט מרכזי ויגאל פריד כשופט ה-VAR. דווקא השופט הוותיק יותר, פריד, שהיה מול המסך, שגה.
באירוע הראשון שבו נפסל שער לטובת מכבי תל אביב, צדק שופט המסך כשביטל את השער בטענה לנגיעת יד של נמניה סטואיץ'. במקרה הזה מספיק שהכדור נוגע ביד ואין צורך בפרשנות. זה מקרה עובדתי ואם מיד אחריו נכבש שער, שופט ה-VAR צריך לפסול את השער בלי לקרוא לשופט המרכזי לצפות באירוע. מכאן שההחלטה הייתה נכונה.
יחד עם זאת, לקראת סיום המשחק התבצעה עבירה ברורה על אותו סטואיץ' ברחבה של הפועל באר שבע - הוא נתפס בחולצתו על ידי שחקן יריב בצורה ברורה - ובוידאו רואים שהחולצה שלו נמשכת. כאן לא הייתה שום סיבה להתעלם מהאירוע ופריד היה צריך לקרוא לגל לוי למסך ולהמליץ לו לשרוק לפנדל.
באיגוד השופטים יודעים זאת ויצטרכו ללמוד את המקרה לעתיד.
רגיל (5) 73
19:45

ניס

בראגה
המארחת מצרפת בתקופה נוראית עם שבעה הפסדים רצופים והרבה כותרות שליליות סביב הקבוצה. בראגה בתקופה נהדרת ויודעת שהיא חייבת לחזור ממשחק החוץ הזה עם 3 נקודות
יתרון (5) 174
21:30

אולימפיה מילאנו
(2.5+)

פנאתינאיקוס
מילאנו בתקופה לא טובה, היא ניצחה 2 מ-6 האחרונים שלה והיא עדיין לא בריאה לחלוטין. פאו ניצחה 8 מ-9 האחרונים שלה, היא מנוסה ואיכותית, ואמורה לנצח פה מעל לליין


