וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

על זה לשלם 300 ליש"ט? גמר הנשים בווימבלדון היה "קשה לצפייה"

עודכן לאחרונה: 13.7.2025 / 7:46

באנגליה טוענים שה-0:6, 0:6 בגמר "יצית מחדש" את סוגיית השוויון בטניס: "כולם היו בהלם". אחרי הזכייה שביונטק מספרת על הקושי בביקורת, במיוחד מהתקשורת בפולין: "זה היה לא נעים". אניסימובה המומה מהמפלה: "אין לי מושג מה קרה"

תיקתקנו, 11.7/ספורט1

איגה שביונטק ניצלה את הזכייה שלה בווימבלדון כדי לסגור חשבון עם המבקרים שלה, ועכשיו היא מקווה ש"פשוט יעזבו אותי במנוחה" לאחר ניצחון מוחץ 0:6, 0:6 על אמנדה אניסימובה תוך 57 דקות בלבד בגמר. מנגד, האמריקאית אמרה כי הופעת הבכורה שלה בגמר גרנד סלאם הושפעה מעצבים, לחץ ומהגשות בינוניות שפגעו בה לאורך השבועיים האחרונים.

הזכייה תזניק את שביונטק למקום ה-3 בדירוג ה-WTA ומסמלת פריצת דרך משמעותית בעונת 2025 שלה. ברולאן גארוס היא הודחה בחצי הגמר מול ארינה סבאלנקה - הפעם הראשונה מאז 2021 שבה לא הגיעה לגמר בפריז. הפרשנים כבר החלו לדבר על הידרדרות, אבל היא הוכיחה אחרת.

"כספורטאים, אנחנו לא יכולים להגיב לכל דבר. בחודשים האחרונים, איך שהתקשורת תיארה אותי - וצריך לומר, במיוחד התקשורת הפולנית - זה לא היה נעים. אני מקווה שיתנו לי פשוט לעשות את העבודה שלי. ברור שאנחנו יודעים מה אנחנו עושים. יש לי את האנשים הכי טובים סביבי, וכבר הוכחתי לא מעט. זה תהליך אישי, החיים שלי והקריירה שלי. תנו לי לעשות את זה בדרך שלי", אמרה.

איגה שביונטק טניסאית פולנייה, אלופת ווימבלדון 2025. רויטרס
קטלו אותה במשך חודשים ארוכים. שביונטק/רויטרס
אמנדה אימניסובה בוכה אחרי ההפסד בגמר ווימבלדון. רויטרס
רגע קשה. אניסימובה/רויטרס

עם הניצחון, שביונטק בת ה-24, שמעולם לא זכתה בתואר על דשא קודם לכן, רשמה את ניצחונה ה-100 בטורנירי גרנד סלאם וזכתה בתואר המייג'ור השישי שלה. היא הפכה לשחקנית השלישית בעידן הפתוח - אחרי מרגרט קורט ומוניקה סלש - שזוכה בכל ששת גמרי הגרנד סלאם הראשונים שלה.

"טניס זה ספורט מנטלי", אמרה על המאזן שלה בגמרים. "אבל צריך את הכול כדי לזכות בטורנירים - טניס טוב, כושר גופני טוב, ריכוז מוחלט. פשוט רציתי ליהנות מהזמן שלי במגרש המרכזי ולחגוג את העובדה שאני מצליחה על דשא, כי מי יודע אם זה יקרה שוב. פשוט נהניתי מהרגע".

מנגד אניסימובה, שהפכה לפינאליסטית הראשונה מאז 1911 שמובסת פעמיים 6:0 בווימבלדון, אמרה כי היא בהלם: "הייתי עצבנית, אבל לא בצורה יוצאת דופן. אולי אפילו נרגשת יותר להתחרות".

האמריקאית זכתה רק ב-26% מהנקודות בהגשה הראשונה שלה וב-35% בשנייה, עם 28 שגיאות לא מחויבית ו-5 שגיאות כפולות. "אין לי מושג מה קרה עם ההגשה שלי. אני נאבקת בזה, כמו שכולם יכולים לראות מהסטטיסטיקות. אני לא יודעת אם זה הלחץ, או משהו אחר. אני והצוות שלי ננסה להבין את שורש הבעיה.

"במהלך השבועיים האחרונים הרגשתי שאני כל הזמן צריכה לצאת מבורות. זו לא הייתה הגשה טובה, ובכל זאת הגעתי לגמר. זה מראה שנלחמתי כל הדרך".

הנסיכה קייט מנחמת את אמנדה אניסימובה. GettyImages
הנסיכה קייט מנחמת את אמנדה אניסימובה/GettyImages

על פי פרשן "טלגרף", "התבוסה החד-צדדית הזו צפויה להצית מחדש את הדיון סביב מחירי הכרטיסים, אשר זהים הן לגמר הנשים והן לגמר הגברים: 240 ליש"ט למקומות הזולים ביותר, ועד 315 ליש"ט למושבים הטובים יותר".

"אני חושב שכמעט כולם היו בהלם ממה שקרה", אמר ג'ון מקנרו בשידור ה-BBC. "שביונטק שיחקה מול מישהי שקפאה לגמרי - וזה קשה מאוד לצפייה. אני מרגיש נורא בשביל אניסימובה".

ב"טלגרף" נכתב ש"קהל פחות מנומס אולי היה שורק בוז לאניסימובה, במיוחד כאשר מספר הטעויות הלא מחויבות שלה טיפס לכיוון ה-30 - בהתחשב בהשקעה הכספית של הצופים. אבל אוהדי ווימבלדון ידועים בגישה הסבלנית והאמפתית שלהם... רחמים על רשת BBC שסגרה לה מראש שלוש שעות שידור בשביל הגמר בין 16:00 ל-19:00, והמשחק נגמר כבר ב-17:07".

כאשר נערך טקס הענקת הגביע, אניסימובה קיבלה מילות עידוד מהנסיכה מווילס, קייט מידלטון, דווקא ברגע כל כך קשה עבורה. "זו הייתה זכות גדולה לפגוש אותה", אמרה אניסימובה לאחר המשחק. "היו לה כמה דברים לומר שגרמו לי להתרגש שוב. היא הייתה ממש אדיבה. היא אמרה לי להחזיק את הראש למעלה. אני מניחה שזה הדבר החיובי שיכולתי לקחת מהיום - ואולי כדאי שאתמקד בזה ולא במשחק עצמו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully