אלופה חדשה תהיה בוודאות בתום ווימבלדון 2025, אבל מי זאת תהיה? ארינה סבאלנקה הייתה הפייבוריטית בחצי הגמר הראשון הערב (חמישי), אבל היא הופתעה על ידי אמנדה אניסימובה, שתפגוש בגמר בשבת את איגה שביונטק, שהביסה את בלינדה בנצ'יץ', הבלתי מדורגת היחידה שהגיעה לשלבי ההכרעה.
ארינה סבאלנקה (1, בלארוס) - אמנדה אניסימובה (13, ארה"ב) 6:4, 4:6, 6:4
המדורגת ראשונה בעולם רצתה להוסיף את גמר המייג'ורס היחיד שחסר לה, אבל שוב העצבים בגדו בה ברגעי המפתח והיא ראתה את אניסימובה ממשיכה להפתיע ומעפילה לגמר גרנד סלאם ראשון בקריירה. בשמינית גמר רולאן גארוס הייתה זו הבלארוסית שניצחה, אבל מאזן המפגשים הכללי נטה לטובת האמריקאית בת ה-23, ששיפרה אותו ל-3:6 בזכות הופעה נהדרת על הדשא בלונדון. אניסימובה, שבגיל 17 כבר הייתה בחצי גמר רולאן גארוס ולפני שנתיים הייתה על סף פרישה לאחר מותו של אביה שגם אימן אותה, נגעה בפסגה חדשה בקאמבק שלה.
האמריקאית התמודדה היטב עם העוצמות של סבאלנקה והייתה הראשונה לשבור, ועוד ברגע קריטי שסידר לה 4:6 במערכה הראשונה - אחרי שישה מצבי שוויון ובאפשרות השבירה הרביעית. הבלארוסית חזרה עם שבירה אחת משלה שהספיקה כדי לקחת את המערכה השנייה, ושברה מיד על האפס בתחילת השלישית, אך אז איבדה את קור הרוח ואניסימובה הייתה שם כדי לנצל את זה עם שתי שבירות רצופות. המדורגת 13 נחלצה מפיגור 40:15 על ההגשות שלה ועלתה ל-1:4, כולל נקודה שגרמה לסבאלנקה להפנות מבט מיואש אל הצוות שלה. הרשת עזרה לאניסימובה לעלות ל-2:5, אך במשחקון ההגשה הבא היא לא עמדה בלחץ ופספסה נקודת משחק. היא לא ניצלה עוד שתיים כאלה על ההגשות של סבאלנקה, אך בשלישית כבר הכריעה עם חבטה אדירה מהקו האחורי והתרגשה עד דמעות.
המנצחת הפכה לאמריקאית הראשונה שמגיעה לגמר ווימבלדון מאז סרינה וויליאמס ב-2019 (הפסידה לסימונה האלפ) וחולמת כעת להיות הראשונה מארצה שזוכה בטורניר מאז סרינה ב-2016. סבאלנקה לא תתנחם בכך שהיא השנייה בעידן הפתוח שרושמת יותר מ-100 משחקי גרנד סלאם ללא הפסדים על האפס (מרטינה נברטילובה מחזיקה בשיא עם 142).
בלינדה בנצ'יץ' (שוויץ) - איגה שביונטק (8, פולין) 6:2, 6:0
בניגוד למותחן הצמוד במשחק הראשון, חצי הגמר השני היה במעמד צד אחד. הקאמבק של האם הטרייה בנצ'יץ', שהרשימה ברבע הגמר מול מירה אנדרייבה, נעצר על ידי שביונטק שיכולה להציל את 2025 הרעה שלה באמצעות זכייה בווימבלדון. הדשא מעולם לא האיר לה פנים וזו הייתה הופעת בכורה שלה בחצי הגמר בלונדון, אבל היא שוב השיגה ניצחון קל ונמצאת מרחק נגיעה מתואר גרנד סלאם שישי בקריירה (זכתה ארבע פעמים ברולאן גארוס ופעם אחת באליפות ארה"ב הפתוחה).
הפולנייה בת ה-24 חזרה מפיגור מערכה במפגש הקודם שלה עם בנצ'יץ', שהיה גם כן בווימבלדון (שמינית גמר 2023), אבל הפעם עשתה את זה בצורה חלקה. היא שברה כבר במשחקון השני ושברה שוב על האפס כדי לקבוע 2:6 בתום המערכה הראשונה, כאשר בפתיחת השנייה הצילה שתי אפשרויות שבירה והמשיכה את המומנטום עם בייגל נהדר. בנצ'יץ' תתנחם בחזרה לטופ 20, אחרי שהתחילה את השנה במקום ה-489 בעולם.