משרד התרבות והספורט יפרסם בימים הקרובים מבחן תמיכה ייעודי בגובה 50 מיליון ש"ח, שנועד לעזור לקבוצות ונבחרות בענפי הספורט הקבוצתיים בגין אובדן הכנסות ממכירת כרטיסים בתקופת החירום.
המהלך, שיזם שר התרבות והספורט מיקי זוהר, מגיע על רקע חוסר היכולת של הקבוצות והנבחרות לארח משחקים בישראל בשל המצב הביטחוני והגבלות על כניסת קבוצות מחו"ל, מצב שגרם לפגיעה כלכלית ממשית בפעילותן של הקבוצות.
התמיכה תתמקד באובדן ההכנסות ממכירת כרטיסים, מקור הכנסה מרכזי לפעילות השוטפת של הקבוצות, ותינתן בהתאם לקריטריונים ברורים ושוויוניים.
הקריטריונים המלאים לזכאות יפורסמו יחד עם מבחן התמיכה באתר משרד התרבות והספורט.
רגיל (6) 111
19:30

בוכום

דינמו דרזדן
בוכום בכושר מעולה. עם שלושה ניצחונות רצופים וארבעה ניצחונות בחמישה משחקים, מועמדת לנצח בקלות את דרזדן החלשה שבכושר גרוע.
יתרון (6) 181
21:15

אולימפיאקוס

פאריס באסקטבול
(9.5+)
אין הרבה קבוצות שיגרמו לאולימפיאקוס לסבול כמו פאריס. הקצב של הצרפתים הקשה מאוד על היוונים בעונה שעברה וגם במפגש ביניהן הערב האורחת תתיש את אולימפיאקוס, שגם סובלת מחיסרון בקו האחורי. פאריס לכל הפחות תעמוד בליין
רגיל (6) 201
21:30

מיינץ

הופנהיים
מיינץ פתחה את העונה בצורה חלשה מאוד ומדורגת במקום הלפני אחרון עם ניצחון בודד בלבד העונה. מנגד הופנהיים נמצאת במקום השישי והיא מגיעה בכושר טוב עם ארבעה ניצחונות רצופים. פערי היציבות והאיכות בין שתי הקבוצות ניכרים ואני חושב שהופנהיים תמשיך את המומנטום החיובי ותנצח את המשחק
שר התרבות והספורט מיקי זוהר: "הנבחרות והקבוצות שלנו מייצגות את ישראל בגאווה, גם כשהן משחקות רחוק מהבית. הן ספגו מכה כלכלית קשה בעקבות מצב החירום, ואנחנו מחויבים להעניק להן גיבוי כלכלי. התמיכה הזו תאפשר להן להמשיך לפעול, להתחרות ולהצליח. אני מודה לגורמי המקצוע במשרד על עבודה מקצועית ומהירה".


