אצטדיון האתלטיקה המפורסם הייוורד פילד, ביוג'ין, אורגון, עמד הלילה (שבת) בציפיות בסיבוב התשיעי של עונת הדיאמונד ליג 2025 - עם שיא עולם פנטסטי בריצה ל-5,000 מטר אצל הנשים וכמה תוצאות טובות מאוד במקצועות אחרים.
ביאטריס צ'בט הקנייתית הותירה את החותם הגדול של הערב כשעצרה את השעון על 13:58.06 דקות בריצה ל-5,000 מטר, שיפור של יותר משתי שניות לשיא הקודם שהיה שייף לגודף צגאי (14:00.21 דקות) ושהושג בדיוק באותו אצטדיון בספטמבר 2023.
הרצה הפנומנלית - מדליסטית הזהב מפריז במרחק הזה וגם במרחק הכפול - כבר התקרבה לשיא לפני חודש ברומא והפעם ניפצה אותו בגדול. במאי האחרון היא קבעה שיא עולם בריצה ל-10,000 מטר ביוג'ין - והיא ממשיכה ליהנות באורגון.
צגאי הסתפקה הערב במקום השלישי (14:04.41 דקות) כשלמקום השני מגיעה אגנס ג'בט אנגטיץ' מקניה (14:01.29 דקות).
במירוץ המסכם של הערב, פיית' קיפייגון עמדה בציפיות בענק, כאשר עצרה את השעון על שלוש דקות ו-48.68 שניות בריצת 1,500 מטר, ושיפרה את שיא העולם הקודם שלה שעמד על 3:49.04 דקות ונקבע בפריז ביולי האחרון.
קיפייגון, אלופה אולימפית משולשת בריצה למרחק זה, נכשלה לאחרונה בניסיונה להפוך לאישה הראשונה שרצה מייל בפחות מארבע דקות - אך בגיל 31 הצליחה להתאושש מהאכזבה באופן מרשים במיוחד.
הקנייתית הגבירה את הקצב בישורת האחורית, האיצה בפנייה האחרונה ודחפה את עצמה עד לקו הסיום - ועיניה נפערו בתדהמה כאשר הביטה בשעון ברגע שחצתה את הסרט.
בריצה ל-100 מטר, קישיין תומפסון הג'מייקני המשיך להרשים והפעם ניצחה עם תוצאה של 9.85 שניות. הוא הקדים את ז'ארנל יוז הבריטי (9.91 שניות) וטרביון ברומל האמריקאי (9.94 שניות). כזכור, תומפסון טס את המרחק הזה ב-9.75 שניות בשבוע שעבר בקינגסטון.
בריצה ל-400 מטר גברים ניצח מדליסט הכסף מפריז, מת'יו האדסון-סמית' הבריטי, עם 44.10 שניות. הוא הקדים את שני האמריקאים כריסטופר ביילי (44.15 שניות) וג'קורי פטרסון (44.31 שניות).
מונדו דופלנטיס ניצח כמובן בקפיצה במוט, אבל עשה את זה עם תוצאה צנועה של 6.00 מטר. השבדי רצה לשמח את הקהל עם עוד שיא עולם, אבל לא הצליח לעבור 6.29 מטר. סם הנדריקס ואוסטין מילר הגיעו למקומות 2 ו-3 בהתאמה, עם תוצאה זהה של 5.80 מטר.