טור דה פראנס 2025 יצא לדרך הערב (שבת) עם השלב הראשון בליל, שם אחרי 184.9 ק"מ ניצח הבלגי יספר פיליפסן מקבוצת אלפסין-דקונינק. הוא הקדים את האריתראי ביניאם גירמאי, שניצח שלושה קטעים בטור אשתקד, ואת הנורבגי סורן ורנסקיולד שסיים שלישי - כולם בזמן של 3:53:11 שעות.
פיליפסן בן ה-27 ניצח לפחות קטע אחד בכל ארבע השנים האחרונות וסך הכול יש לו 10 ניצחונות בשלבים בטור. לראשונה בקריירה הוא גם מחזיק בחולצה הצהובה. באותו זמן של המנצח חצו את קו הסיום גם האלוף טאדיי פוגצ'אר (18) והאלוף הקודם יונאס וינגגור (20) - שני המועמדים הבכירים לתואר.
ביניהם ניצב במקום ה-19 פסקל אקרמן הגרמני מקבוצת ישראל פרמייר טק, אבל הוא היה רק שני מבין חברי הקבוצה, שכן הלטבי קספר ניילנדס סיים במקום ה-15. כזכור, ישראל פרמייר טק משתתפת בתחרות היוקרתית בפעם השישית, ותחת "אבטחה יוצאת דופן".
פיליפו גאנה היה הפורש הראשון מהטור, לאחר תאונה בה היה מעורב כ-70 ק"מ לפני קו הסיום. הרוכב האיטלקי של אינאוס נחשב לאחד הפייבוריטים לקראת המרוץ נגד השעון ביום רביעי.