הגדלת מספר השחקנים הזרים בליגת העל משישה לשמונה, עשויה להרחיק עוד יותר את גבי קניקובסקי ממכבי תל אביב. ההחלטה של בעלי הקבוצות אתמול (חמישי) במנהלת, פותחת למכבי תל אביב פתח לצרף שני זרים נוספים וזאת עוד לפני האפשרות שהנרי אדו יושאל לקבוצה באירופה, וכך למעשה יהיו למכבי תל אביב אפילו שלושה מקומות לזרים חדשים.
קניקובסקי עדיין לא מראה סימני שבירה למרות שעבר כבר יותר מחודש מאז סיום העונה. הקשר דחה שתי הצעות מצסק"א סופיה ומפרנצווארוש ובאחרונה נפתח עבורו גם השוק האמריקאי, משם מגלים יותר התעניינות בו. קניקובסקי רצה חוזה שינוע סביב 500 אלף יורו נטו כדי להמשיך במכבי תל אביב. מדובר בעלות של מיליון יורו עבור המועדון. הגדלת מספר הזרים לשמונה מאפשרת למכבי תל אביב להביא קשר בסגנון שלו, בין אם ברכישה כמו סדריק דון מהפועל ירושלים ובין אם כשחקן חופשי.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
במכבי תל אביב יש גם כך שני שחקנים בעמדה הזו, שחקן הבית עידו שחר ואיתמר נוי שהגיע הקיץ, ובכל זאת עדיין אי אפשר לסתום את הגולל על כך שקניקובסקי לא יהיה במכבי תל אביב. עדיין מדובר באחד השחקנים הטובים שהיו במכבי תל אביב בשנים האחרונות, ולכן במועדון עוד לא ממהרים לסגור שחקן לקישור בעמדה דומה, אם כי התחושה הכללית היא שקניקובסקי עושה הכל כדי להגשים את שאיפתו לשחק מחוץ לישראל. נכון לעכשיו, עוד אין לו את ההצעה שהוא חולם עליה.


