וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמישה זרים בסגל: אושר מתווה שר הספורט לליגת העל בכדורסל

2.7.2025 / 21:05

כל קבוצה בליגת העל בכדורסל תוכל לקבל תמיכה ממשרד הספורט אם תרשום בסגל שני שחקנים ישראלים מתחת לגיל 25 וישראלי נוסף מתחת לגיל 21. ארי שטיינברג: "צעד חשוב, אחראי ונכון לטווח הארוך"

תיקתקנו, סיכום אירועי היום בספורט, 2.7/ספורט1

שר הספורט מיקי זוהר אישר היום (רביעי) את מתווה התמיכה הכספית שלו לליגת העל בכדורסל. המתווה קובע כי כל קבוצה תוכל לרשום עד חמישה זרים ולזכות בתמיכה, תוך כדי דרישה של שני שחקנים ישראלים מתחת לגיל 25 ושחקן אחד מתחת לגיל 21 בטופס. בנוסף, הקבוצות יתומרצו אם ישלבו צעירים נוספים, ואם ימנו מאמן ישראלי.

בימים האחרונים היו ניסיונות להעלות את מספר הזרים בטופס בליגת העל לשישה, ניסיונות שנבלמו על ידי דירקטוריון המנהלת וכן נתקלו בחוסר הסכמה מצידו של השר זוהר.

"אני רוצה להודות לשר התרבות והספורט מיקי זוהר על ההובלה, החזון והנחישות לייצר מתווה שמסתכל קדימה - ופועל כדי שהכדורסל הישראלי ישקיע בדור הבא של הכישרונות המקומיים. זה צעד חשוב, אחראי ונכון לטווח הארוך שיתרום גם להעמקת התחרותיות בליגה", אמר יו"ר מנהלת הליגה ארי שטיינברג.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר עם יו"ר מנהלת הליגה ארי שטיינברג. לירון מולדובן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר עם יו"ר מנהלת הליגה ארי שטיינברג/לירון מולדובן

שטיינברג הוסיף: "העבודה המשותפת עם יו"ר ארגון השחקנים, ניר אלון, הייתה מקצועית ועניינית. ניר פעל ברוח של שותפות אמיתית, מתוך מחויבות לעתיד הענף - והתוצאה היא מתווה שמאזן בין צורכי הקבוצות לזכויות השחקנים, ומקדם את טובת הליגה והכדורסל כולו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully