ב-NBA עדיין מנסים לעכל את סדרת ההחלטות הדרמטיות של מילווקי אמש (רביעי), ובראשן החתמתו של מיילס טרנר ושחרורו של דמיאן לילארד. "זה מהלך שאתה מדמיין בישיבת הנהלה כשאין לך שום אופציה אחרת", אמר ל-ESPN מנהל בכיר באחת מקבוצות המזרח. "אתה חושב שזו הברקה, אבל בעצם הפכת מצב בעייתי לקטסטרופה. תבדקו את זה בעוד שנתיים, הם ישאלו את עצמם: מה לעזאזל עשינו?"
גם מנהל נוסף תקף את ההחלטה של מילווקי להתיר את חוזהו של לילארד - שנותרו בו 112 מיליון דולר - על פני חמש שנים כדי להחתים את טרנר: "זה מהלך חסר אחריות. אין דרך חזרה מזה. זה ייתקע להם לנצח".
ויש גם תהיות על עצם השדרוג המקצועי של טרנר, שחתם על חוזה של 107 מיליון דולר לארבע שנים, על ברוק לופז. "המספרים שלו ושל לופז היו כמעט זהים - רק שטרנר צעיר יותר, ויקר פי שלושה", אמר אחד המנהלים בליגה ל-ESPN, ואחר הוסיף: "הם בעצם שילמו יותר מ-50 מיליון דולר לעונה כדי להחליף שחקן אחד באחר, עם תקרה נמוכה יותר, והם עשו את זה תחת לחץ, מתוך פחד. לא מתוך חזון".
Is the Bucks roster in a better spot with the addition of Myles Turner than it was last season post-injuries? @ramonashelburne and @MarcJSpears weigh in ? pic.twitter.com/NQ0jppwJJM
— NBA on ESPN (@ESPNNBA) July 2, 2025
במוקד, כמובן, נמצא יאניס אנטטוקומפו, שלפי דיווחים לא אהב את ההחלטה לשחרר את חברו לילארד. "הוא יבחן לא רק את מה שקרה היום, אלא מה שיקרה כל הקיץ", אמר שאמס צ'ראניה מ-ESPN. "בסוף הקיץ, הוא ישאל את עצמו - האם אני יכול לזכות כאן באליפות?" אריק נים מ"אתלטיק" הוסיף וניתח: "זו אחת ההחלטות הכי נועזות שראינו - לא רק מהמועדון הזה, אלא מהליגה כולה. הם הקריבו שחקן אגדי, כסף, גמישות עתידית - בשביל הזדמנות לשכנע את יאניס בפעם השלישית".
ומה לגבי לילארד, שספק גדול אם בכלל ישחק בעונה הבאה? סוכנו של הרכז שעדיין מתאושש מקרע בגיד האכילס, אהרון גודווין, אמר כי "זו הזדמנות אדירה עבור דמיאן. כל הכסף מובטח לו, והוא מקבל שליטה מלאה על התחנה הבאה. הוא יכול להשתקם בבית עם ילדיו ולהחליט בקצב שלו מה לעשות הלאה". העיתונאי בארי ג'קסון דיווח כי לילארד בוחן שתי אופציות - לחתום על חוזה רב-שנתי ולשבת בחוץ שנה שלמה, או להישאר ללא קבוצה ולחזור כשיהיה כשיר.
לצד זאת, לפי "האתלטיק", גולדן סטייט, בוסטון והלייקרס "יביעו בו עניין בקרוב", והשאלה היחידה היא האם הרכז הוותיק ירצה לחתום בקבוצה חדשה כעת, או להמתין עד שישתקם באופן מלא מהפציעה כדי לקבל החלטות.
"If I'm an Indiana Pacer right now, I'm absolutely disgusted, I am sick to my stomach. If I'm Tyrese Haliburton, I am breaking things right now. If I'm Rick Carlisle, I'm furious... they hate the Bucks."
— ClutchPoints (@ClutchPoints) July 1, 2025
Brian Windhorst on the Pacers losing Myles Turner.pic.twitter.com/0XULsm2gY3
"[Damian Lillard] is ecstatic. His agent told me this is an incredible opportunity for him. He gets to be a free agent two years early."@MarcJSpears shares Dame's reaction after being waived from the Bucks ? pic.twitter.com/tieAoWNacj
— NBA on ESPN (@ESPNNBA) July 1, 2025
ובזמן שהעתיד של לילארד פתוח, ההווה של אינדיאנה מתערער. טרנר, ששימש עוגן מקצועי ומנהיגותי, עוזב שבועות ספורים אחרי פציעתו של טייריס הליברטון בגמר. "למה הם לא שילמו לו?" תהה עוזר מאמן בליגה. "זו טעות קשה". הגדיל לעשות בריאן ווינדהורסט מ-ESPN כשאמר: "אם אני שחקן בפייסרס כרגע, אני נגעל, יש לי בחילה. אם אני טייריס הליברטון, אני שובר דברים. אם אני ריק קרלייל, אני זועם".