בצל הדיונים לגבי ההצעות להגדלת מספר הזרים בליגת העל, איל ברקוביץ' נתן את דעתו בתוכנית הספורט של 103FM, והפנה אצבע מאשימה לקבוצות הגדולות, ובעיקר לאלונה ברקת, הבעלים של הפועל באר שבע.
"אלונה ברקת רוצה 24 זרים, מבחינתה היא רוצה שגם האפסנאי יהיה זר. היא טוענת שעם זרים היא יכולה לעשות פלאים באירופה. אני אומר לה מכאן - אלונה, תרדי מהעץ", אמר ברקוביץ'. "כל הזרים שאת מביאה בדרך כלל הם בינוניים. זאת לא חכמה רק להסתכל על העונה האחרונה. כמה פעמים היא נפלה? כמה פעמים מכבי חיפה ובית"ר ירושלים נפלו עם זרים? הזרים שבאים לפה הם בינוניים. יש הבלחות מדי פעם. אם הייתי נולד היום אולי לא הייתי יוצא שחקן, כי ברגע שאלונה וכולם רוצים להביא 8 זרים ויש עוד חמישה מתאזרחים - יש לישראלים מקום וחצי. כאשר עליתי לבוגרים היו כוכבים. אם יש מקום וחצי, איך אפשר לשחק?".
עוד אמר שחקן העבר בנושא: "מה עם מחלקות הנוער? מראים להם שאין להם עתיד בכלל. אין פה באמת רק 8 זרים, יש גם מתאזרחים. זה יפגע גם בנבחרת הישראלית, כי השחקנים הישראלים יקבלו פחות דקות משחק. אין שום הוכחה לזה שזרים יהפכו קבוצה לטובה יותר".
האזינו לדברים המלאים של איל ברקוביץ'
ברקוביץ' גם התייחס לפספוס של מכבי חיפה בחתימתו של חמודי כנעאן בבאר שבע: "לטעמי חמודי כנעאן הוא השחקן הישראלי הטוב ביותר. זה שמכבי חיפה לא החתימה אותו זה אומר שמשהו רע קורה שם. מכבי חיפה גדולה פי 4 מבאר שבע, והוא החליט ללכת לקבוצה הטובה יותר. איך פתאום מכבי חיפה הגדולה לא יכולה להביא את השחקן הטוב ביותר? שלא לדבר שהיא איבדה אותו בתור ילד. מה קרה למכבי חיפה? מה קרה ליעקב שחר? היא הציעה לו יותר כסף".