מכבי תל אביב הודיעה היום (ראשון) על החתמתו של טי ג'יי ליף לשלוש שנים. ליף (28, 2.08), שנולד בישראל כשאביו כוכב העבר בראד ליף שיחק במכבי תל אביב, קיבל שורת הצעות מקבוצות הצמרת בארץ ובכל פעם מחדש סירב לבסוף. כעת הוא החליט לשוב, לראשונה מאז כיכב בנבחרת הנוער באליפות אירופה דרג ב'. הוא ירוויח מיליון דולר לעונה.
"זה חלום שמתגשם לשחק במועדון כל כך היסטורי ובמקום שיש לו כזו חשיבות עבורי", אמר לאתר הרשמי של מכבי תל אביב, "אני רוצה להודות לצוות האימון ולהנהלה על ההזדמנות הזו. אני לא יכול לחכות לרגע הזה שבו אשחק לעיני אוהדי מכבי המדהימים. בואו נתחיל לעבוד".
בארבע השנים האחרונות שיחק ליף בסין, והעונה העמיד ממוצעים של 22.1 נקודות, 12.5 ריבאונדים ו-4.3 אסיסטים במדי נאנג'ינג. קודם לכן ניסה למצוא את מקומו ב-NBA, אך ללא הצלחה ממשית, ובארבע עונות צבר 86 הופעות בלבד.
הצטרפותו למכבי תל אביב אמורה לשדרג את מצבת הישראלים, כשהוא יחלוק את הקו הקדמי עם רומן סורקין, וויל ריימן וגור לביא. ג'ייק כהן צפוי לפרוש, ורפי מנקו כבר עזב.
"טי.ג'יי שחקן עם ניסיון ברמות הכי גבוהות ויש לו פוטנציאל אדיר", קבע המאמן עודד קטש. "הוא מביא איתו יכולות התקפיות מרשימות. אנחנו רואים אותו מתפתח אצלנו ומוביל אותנו למטרות שלנו בעונה הקרובה".
הג'נרל מנג'ר קלאודיו קולדבלה אמר: "טי.ג'יי ליף היה אחת המטרות שלנו. במשך שנים מנסים להביא את טי.ג'יי לתל אביב ואנחנו שמחים מאוד שהוא יצטרף בקרוב. זו תוספת אדירה למועדון שלנו. נתחזק בסגל השחקנים הישראלים כחלק מהתפיסה שלנו. זה שחקן עם ניסיון רב ב-NBA ומחוץ לארצות הברית. שחקן כשרוני עם הרבה מוטיבציה להראות את עצמו ברמה הכי גבוהה של הכדורסל האירופאי".
באיגוד הכדורסל עוקבים אחר ההתפתחויות, וזימנו את ליף לסגל הרחב לקראת היורובאסקט. העובדה שהוא יליד תל אביב אמורה לאפשר לו להיחשב כשחקן מקומי לכל דבר, ולא לתפוס את משבצת המתאזרח.