וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאייר כיכב, נבחרת הנוער פתחה את אליפות העולם בסטייל מול שוויץ

עודכן לאחרונה: 28.6.2025 / 23:07

נבחרת ישראל החלה את דרכה בטורניר עם ניצחון מוחץ 77:102 על הנבחרת המארחת, עומר מאייר הצטיין עם 24 נקודות ב-24 דקות, אריאל סלע בלט עם 16 נקודות ו-12 ריבאונדים. החשש: נבחרת ירדן תחרים, ולא תתייצב מול ישראל למשחק הבא

נבחרת ישראל עד גיל 19 פתחה הערב (שבת) את הופעותה הראשונה אי פעם באליפות העולם עם ניצחון מרשים 77:102 על הנבחרת המקומית, שוויץ, במשחק שנערך בלוזאן. עומר מאייר, שהגיע עם ציפיות גבוהות להנהיג את הנבחרת ולהיות חלק ממסורת יפה של ישראל עם הנבחרות הצעירות, הצטיין כבר במשחקו הראשון עם 24 נקודות ב-24 דקות בלבד, כולל בליץ בסיום המחצית הראשונה, בריצה הגדולה של ישראל.

מחר אמורה נבחרת ישראל לפגוש את נבחרת ירדן, ונכון לעכשיו לא ברור האם הירדנים מתכוונים להופיע למשחק לאור לחצים מבית להחרים את המשחק.

ביום שלישי ישראל תנעל את שלב הבתים במשחק נגד הרפובליקה הדומיניקנית, כשכל הנבחרות יעפילו לשלב שמינית הגמר.

עומר מאייר מול שוויץ, נבחרת ישראל עד גיל 19 באליפות העולם. FIBA, אתר רשמי
עמד בציפיות. מאייר/אתר רשמי, FIBA

אחרי רבע ראשון צמוד, שהסתיים ביתרון נקודה לישראל, הגיעה הריצה של ישראל בסיום הרבע השני, והנבחרת של שרון אברהמי ירדה להפסקה ביתרון 39:50 - כשעומר מאייר קובר שלוש שלשות בדקה וחצי האחרונות של הרבע, כולל אחת נפלאה על הבאזר. הרבע השלישי המשיך את השליטה של ישראל, שהגדילה את הפער ל-20 הפרש בסיומו, כשהרבע הרביעי כבר הפך לגארבג' טיים והכוכבים קיבלו מנוחה.

קלעו לישראל: עומר מאייר 24 נקודות (8 מ-13 מהשדה, 4 מ-7 מהשלוש, 4 אסיסטים ו-4 ריבאונדים ב-24 דקות בלבד), רני בלאגה 17 (5 אסיסטים), אריאל סלע 16 (12 ריבאונדים), אורן סהר 17 (6 אסיסטים), ג'ול קראם 8 (6 ריבאונדים), ירון גולדמן 10, אביב חנקין 5, רועי שרון 3, תמיר גולד 2.

ישראל לקחה 17 ריבאונדים בהתקפה, ניצחה 24:44 סכדורים החוזרים, ורשמה 23 אסיסטים מתוך 34 סלי שדה.

אורן סהר, נבחרת ישראל עד גיל 19 באליפות העולם. FIBA, אתר רשמי
הרשים. סהר/אתר רשמי, FIBA
אוהדים של נבחרת ישראל עד גיל 19 באליפות העולם בשוויץץ. FIBA, אתר רשמי
הקהל נהנה. אוהדי ישראל/אתר רשמי, FIBA
אריאל סלע, נבחרת ישראל עד גיל 19 באליפות העולם. FIBA, אתר רשמי
פתיחה מבטיחה. סלע/אתר רשמי, FIBA

כבר עם פתיחת המשחק נרשמה תקרית לא נעימה, כאשר אוהד פרץ למגרש עם דגל פלסטין. מהר מאוד קפצו עליו המאבטחים, והוא פונה מהמגרש לקול שריקות בוז של הקהל המקומי. יש לציין שהאולם בשוויץ היה מלא לאור העובדה שמדובר בנבחרת המארחת, והקהל לא קיבל יפה את ההפרעה לאירוע. אחרי דקה המשחק חודש. כמו תמיד, יש אבטחה כבדה סביב הנבחרת, ומאחורי ספסל הנבחרת נסגרו שלוש שורות כדי לשמור על ביטחונם של הישראלים שעל הספסל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully