רוג'ר פדרר הרוויח סכומי כסף אדירים במהלך הקריירה המפוארת שלו כאחד הטניסאים הגדולים בהיסטוריה, אבל מסתבר שהוא צובר הון רב אפילו יותר מחוץ למגרש וגם לאחר הפרישה. לפי מדד המיליארדרים של בלומברג, השוויצרי בן ה-43 הוא אחד הספורטאים העשירים כיום, כאשר הונו נאמד בכ-1.1 מיליארד יורו (1.3 מיליארד דולר). הוא נמצא בצמרת לצד טייגר וודס (1.16 מיליארד יורו) ואחרי מייקל ג'ורדן, שהונו גבוה אף יותר לאחר שמכר את חלקו בקבוצת ה-NBA שארלוט הורנטס תמורת כ-3 מיליארד דולר.
במהלך הקריירה הפנטסטית שלו, פדרר זכה ב-103 תארים, כולל 20 גרנד סלאמים (השיאן ההיסטורי של ווימבלדון עם שמונה הנפות), והרוויח כ-111 מיליון יורו (130 מיליון דולר) מכספי הפרסים במהלך השנים. סכום מרשים לכל הדעות, אך נמוך משמעותית ביחס להכנסותיו מחוץ למגרש.
עיקר הונו של פדרר נבנה דרך שורת חוזי חסות עם מותגים יוקרתיים כמו רולקס (שעונים), לינדט (שוקולד) ועוד, שחלקם המשיכו גם לאחר פרישתו. ב-2018, לאחר סיום חוזהו עם נייקי, הוא חתם על הסכם חסות עם מותג הביגוד היפני יוניקלו בשווי של 300 מיליון דולר למשך 10 שנים - עסקה שהוזכרה בבלומברג כאחת מהחשובות בקריירה העסקית שלו.
פדרר, חובב נעליים מושבע, השקיע גם בחברת On Holding AG - מותג נעלי ספורט שוויצרי. הוא רכש שלושה אחוזים ממניות החברה, שכיום מוערכת בכ-14.5 מיליארד יורו. כלומר, שווי חלקו עומד על כ-430 מיליון.
במהלך שנותיו בטניס היו שלעגו לתדמיתו הצחה, אולי צחה מדי, של פדרר. אבל מסתבר שזה משתלם מאוד. "הוא חסין בפני שערוריות", אמר לבלומברג האנליסט בוב דורפמן. "הוא מעולם לא אמר דבר מטופש, אין לו את הסגנון הבועט של ג'ון מקנרו, אבל מבחינת ערך שיווקי - הוא מהגדולים אי פעם".