סתיו למקין חתם הערב (שישי) על חוזה לשלוש שנים בטוונטה, עם אופציה לשנה רביעית. הקבוצה ההולנדית שילמה עבורו 1.6 מיליון יורו לשחטאר דונייצק, ולאחר מעמד החתימה גם הציגה אותו באופן רשמי.
"אני ממש מצפה לשחק כאן," אמר הבלם הישראלי בן ה-22. "אתמול פגשתי כמה שחקנים של טוונטה והכרתי את המועדון. ההרגשה מאוד טובה. לפני חודש שמעתי שטוונטה רוצה אותי, זו הייתה האופציה הכי טובה מבחינתי ורציתי ללכת על זה".
המנהל הטכני יאן שטרויר: "אנחנו מאוד מרוצים שהצלחנו להשלים היום את צירופו של סתיו למקין. סתיו יחזק אותנו הגנתית בזכות היכולות הפיזיות שלו והמהירות. הוא שחקן שלא חושש לצאת קדימה בהגנה. למרות גילו הצעיר, הוא כבר צבר ניסיון בשנים האחרונות בשחטאר דונייצק, מכבי תל אביב, הפועל תל אביב ובנבחרת ישראל. לפני שבועיים הוא שיחק 90 דקות במשחק הידידות של ישראל נגד סלובקיה. אני בטוח שהוא יקדם אותנו עוד צעד קדימה".
?️ INTERVIEW | Stav Lemkin ?
— FC Twente (@fctwente) June 27, 2025
? https://t.co/rLSS0w3pzU #FCTwente pic.twitter.com/jWRI21BaSw
? ⚽ ???? ?????? ???? ?? ??????
— FC Twente (@fctwente) June 27, 2025
De transfer van Stav Lemkin van Shakhtar Donetsk naar FC Twente is afgerond. De verdediger tekende een contract tot medio 2028 met de optie voor nog een jaar.
?https://t.co/3TLK4eOCAQ
#FCTwente pic.twitter.com/tX0tuqP5eY
בעונה החולפת זכה למקין באליפות עם מכבי תל אביב. לצהובים הייתה אופציה לרכוש אותו, שכידוע לא מומשה. הם קיוו להשאיר את הבלם בסכום מופחת מהסכום שהוסכם בחוזה ההשאלה (1.6 מיליון יורו), אך עד שלב הפלייאוף העליון סברו שמדובר בעלות גבוהה מדי. רק במהלך הפלייאוף, שבו ביסס את מעמדו כשחקן הרכב, השתכנעו במכבי תל אביב כי עליהם להשקיע את הסכום, אבל אז זה כבר היה מאוחר מדי.
לקראת סיום העונה התעניינו בו קבוצות נוספות, ביניהן קולורדו ראפידס האמריקאית וטוונטה שהסכימו לשלם את תג המחיר שלו. אחרי התלבטות ארוכה, בחר למקין לחתום בטוונטה.